Києву не вистачає 2,7 мільйона на лікування біженців


Столиці необхідні додаткові кошти в розмірі 2,7 мільйона гривень для забезпечення належною меддопомогою вимушених переселенців.

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький, повідомляє сайт мерії.

За словами чиновника, у столиці мешкає велика кількість біженців, які потребують лікування, але у міському бюджеті жодних додаткових витрат на це не передбачено.

"У столиці вже виник дисбаланс із забезпеченням гемодіалізом і киян, і переселенців. З липня в Києві перебувають люди, які отримували гемодіаліз у своїх рідних містах на Луганщині та Донеччині. І сьогодні Київ додатково витрачає 732 тисячі гривень на їх лікування", - заявив Радуцький.

Крім того, за його словами, на перитонеальний діаліз місто виділяє 481 тисячу гривень, а на забезпечення інсуліном хворих на діабет – ще 254 тисячі.

Вирішити проблему, за словами Радуцького, можливо за умови перерозподілу коштів.

Столична влада вже звернулась до Мінздоров’я з проханням здійснити перерахунок і перерозподіл коштів, виділених Луганській області, щоб Київ отримав необхідну суму на меддопомогу біженцям з цієї області.

"Утім, поки ця проблема не вирішена", - підсумував чиновник.

Як відомо, раніше столична влада констатувала, що переселенці зі сходу не поспішають офіційно працювати, незважаючи на велику кількість вакансій.

Як відомо, 10 вересня в мерії повідомили, що у Києві проживає від 40 до 60 тисяч вимушених переселенців з Криму та сходу країни.

Станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов'язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

Тоді перший заступник голови Київської держадміністрації Ігор Ніконов заявив, що "Київ не безрозмірний", тому влада Києва радить переселенцям з конфліктних зон переселятися не лише у столицю, а й в інші регіони України.

24 липня губернатор Київщини Володимир Шандра заявив, що деякі переселенці не бажають працювати, що ускладнює їх адаптацію в нових умовах.

Станом на 29 серпня Київська область зареєструвала близько 17 тисяч вимушених переселенців з анексованого Росією Криму, а також Донецької й Луганської областей.

Загалом же з зони АТО та Криму у інші області України виїхали більше 107 тисяч переселенців.

Українська правда. Київ   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ