У "Бориспіль" знову пустять кількох перевізників таксі


Незабаром в аеропорту "Бориспіль" буде створена спеціальна служба, яка врегулює питання транспортного сполучення аеровокзалу і Києва.

Про це в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" заявив новий в. о. директора летовища Євген Дихне.

"Найближчим часом в аеропорті буде створено спеціальну службу, яка врегулює технічні й технологічні моменти роботи як таксі, так і іншого транспорту, включаючи приміські автобуси", - запевнив Дихне.

Він відзначив, що вирішуватиме цю проблему поетапно – спершу врегулює питання служби "sky taxi".

"Окрема служба таксі аеропорту не потрібна. Машини, що були закуплені під Євро, варто просто продати, а в аеропорт завести відразу кількох перевізників, які відповідали б нехай жорстким, але однаковим вимогам. Перевезення в аеропорт завжди були привабливим бізнесом. Його треба просто відкрити і чітко контролювати", - переконаний Дихне.

При цьому він додав, що будівництвом аероекспересу зі столиці до "Борисполя" наразі ніхто не займається.

"Безумовно, це перспектива. Але поки що будівництво гілки — як дитя без ока. Усім цікаво, але ніхто ним фактично не займається", - підсумував Дихне.

Як відомо, наприкінці 2011 року Державне підприємство аеропорт "Бориспіль" створило власну службу таксі під назвою Sky Taxi. Його називали "таксі нового покоління". 

Нові машини возили пасажирів за 6,5 гривні за кілометр з аеропорту до Києва і за 3,5 гривні за кілометр з центру міста до Борисполя.

Салони усіх авто були оснащенні кондиціонерами і подушками безпеки, таксометрами, post-терміналами, GPS-навігаторами та bluetooth.

Таксистів-нелегалів, які працювали до цього у "Борисполі" усунули, а "Sky taxi" стала монополістом.

Наприкінці березня 2012 року голова Професійної спілки таксистів Василь Попик заявив, що з керівниками "Борисполя" була досягнута домовленість, що монополії Sky Taxi в аеропорту більше буде.

Водночас будуть визначені підвищені вимоги до автомобілів таксі, які під`їжджатимуть до аеропортів і вокзалів. Передбачалося, що усі, хто відповідатиме цим вимогам, матиме можливість забрати пасажира з аеропорту.

Наприкінці червня 2014 року перевізники заявили, що підозрюють керівництво "Борисполя" у корупції. Мовляв, керівництво аеропорту хоче передати автомобілі таксі колишньої державної служби "Sky Taxi" "своїм людям". Тоді перевізники запевняли, що інформація про конкурс приховувалась, а умови їм виставляли "нереальні, безпідставні та необґрунтовані".

Згодом "Бориспіль" оголосив, що відкритий конкурс на право оренди автомобілів Sky Taxi відбудеться 1 липня. Однак конкурс не відбувся через недостатню підготовленість потенційних учасників заявленим умовам конкурсу.

9 липня Мінінфраструктури заявило, що під час перевірки фінансово-господарської діяльності аеропорту "Бориспіль"  за 2011 – 2014 рік були виявлені численні порушення.

Водночас, за словами заступника міністра інфраструктури Петра Пінкаса, зловживань "нинішнім керівництвом (дикретором Сергієм Гомболевським,я кий був призначений на посаду 31 березня 2014 року - ред.) підприємства зафіксовано не було".

У вересні у ЗМІ з'явилися повідомлення про, що Sky Taxi перейшло до рук людей кума Пшонки. 

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив міністру інфраструктури Максиму Бурбаку визначитися, чи відповідає займаній посаді керівник аеропорту "Бориспіль". А Окружний адміністративний суд Києва 4 серпня відкрив провадження в адміністративній справі проти Міністерства інфраструктури відносно призначення Сергія Гомболевського гендиректором аеропорту "Бориспіль".  
Як відомо, 22 вересня виконуючим обов’язки директора аеропорту "Бориспіль" став Євген Дихне, який раніше був керівником з організації пасажирських перевезень "Укрзалізниці".
Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України і забезпечує понад 57% пасажирських авіаперевезень України.

З "Борисполю" понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення більш ніж на 100 маршрутах по всьому світові.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ