"Бориспіль" поки залишиться в держвласності


Аеропорт "Бориспіль" залишиться державним підприємством, планів готувати його до концесії поки немає.

Про це повідомив новий в.о. директора аеропорту Євген Дихнев інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Перехід в концесію якщо і відбудеться, то лише з економічних міркувань, а не політичних. Але зараз він повинен залишатися в державній власності", - сказав він.

Дихне наголосив, що головне - щоб "Бориспіль" був ефективно працюючим підприємством. 

"Питання зміни власності поки точно не на порядку денному", - підсумував в.о. директора летовища.

Як відомо, 22 вересня виконуючим обов’язки директора аеропорту "Бориспіль" став Євген Дихне, який раніше був керівником з організації пасажирських перевезень "Укрзалізниці".

18 вересня попередній директор летовища Сергій Гомболевський прийняв рішення про дострокове припинення трудового контракту.
Раніше прем'єр Арсеній Яценюк доручив міністру інфраструктури Максиму Бурбаку визначитися, чи відповідає займаній посаді керівник аеропорту "Бориспіль".

Окружний адміністративний суд Києва 4 серпня відкрив провадження в адміністративній справі проти Міністерства інфраструктури відносно призначення Сергія Гомболевського гендиректором аеропорту "Бориспіль". Справа буде розглядатись 14 серпня.

Гомболевський був призначений на посаду 31 березня 2014 року.

Як відомо, 9 липня Мінінфраструктури заявило, що під час перевірки фінансово-господарської діяльності аеропорту "Бориспіль"  за 2011 – 2014 рік були виявлені численні порушення.

Водночас, за словами заступника міністра інфраструктури Петра Пінкаса, зловживань нинішнім керівництвом підприємства зафіксовано не було.

Наприкінці червня перевізники заявили, що підозрюють керівництво "Борисполя" у корупції. Мовляв, керівництво аеропорту хоче передати автомобілі таксі колишньої державної служби "Sky Taxi" "своїм людям". Тоді перевізники запевняли, що інформація про конкурс приховувалась, а умови їм виставляли "нереальні, безпідставні та необґрунтовані".

Згодом "Бориспіль" оголосив, що відкритий конкурс на право оренди автомобілів Sky Taxi відбудеться 1 липня. Однак конкурс не відбувся через недостатню підготовленість потенційних учасників заявленим умовам конкурсу.

У вересні у ЗМІ з'явилися повідомлення про, що Sky Taxi перейшло до рук людей кума Пшонки.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України і забезпечує понад 57% пасажирських авіаперевезень України.

З "Борисполю" понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення більш ніж на 100 маршрутах по всьому світові.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ