Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5427c54da55d1/
Українська правда
Київ

Кличко запевняє, що столичні електромережі витримають усі бойлери і обігрівачі

28.09.2014  11:22

Столичні електромережі готові до осінньо-зимового періоду і витримають підвищене навантаження під час опалювального сезону.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко 27 вересня, повідомляє сайт "УДАРу".

"На сьогодні ми перевірили усі електромережі у Києві. У нас достатньо потужностей, щоб витримати можливі навантаження під час опалювального сезону", - відзначив міський голова.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

Після цього у Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку. 

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Водночас він порадив столичним жителям заздалегідь подбати про утеплення власних будинків, перевірити електропроводку та запастися обігрівачами. 

У свою чергу "ударівець" Велімовський відзначив, що вже на початку серпня через масове встановлення бойлерів та електрокотлів виходять з ладу цілі електропідстанції.

4 серпня "Київенерго" відключила гарячу воду у всіх житлових будинках, яким вона надавала послуги (окрім "Київенерго", послуги з опалення та гарячого водопостачання також надає Дарницька ТЕЦ).

Воду споживачам обіцяють повернути до початку опалювального сезону.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%)

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.