На кільці міської електрички облаштують три нові станції



Фото з Facebook "УДАРУ"

Столична влада має намір упродовж 6 місяців облаштувати три нові станції: "Протасів Яр", "Київська Русанівка" та "Київ-Московський".

Про це заявив радник міського голови Олександр Кава, повідомляє сайт мерії.

"Зараз ми опрацьовуємо нові способи, щоб зробити станції більш зручними і доступними для пасажирів. Наприклад, на платформі "Вишгородська" облаштують спуск до вулиці Вишгородської, оскільки зараз можна вийти лише на Автозаводську", – сказав він.

Радник мера розповів, що для швидкої та зручної пересадки з електрички планується перемістити зупинки наземного транспорту та організувати додаткове підвезення пасажирів до цих зупинок.

"Зокрема хочемо побудувати трамвайний розворот біля платформ міської електрички Дарницького вокзалу, щоб організувати трамвайні маршрути до цієї станції від станції метро "Позняки" з можливістю швидкої пересадки", – зазначив Кава.

Крім того, за його словами, планується подовжити тролейбусні маршрути №9 та №22 до станції "Київ-Волинський".

Як відомо, априкінці серпня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв перетворити міську електричку на метро, скоротивши інтервал руху до 10 хв.  

Однак пасажири цього виду транспорту скаржились, що у вересні КП "Київпастранс" відмінило низку поїздів електрички, збільшивши інтервал руху до години.

17 вересня міська електричка раптово припинила роботу, запрацює у звичайному режимі з 10 жовтня, коли закінчаться ремонтні роботи. 

Нині електричка рухається кільцем завдовжки 50,8 км. На маршруті облаштовано 14 зупинок: Дарниця, Лівобережна, Троєщина-1, Троєщина-2, Київ-Петрівка, Зеніт, Вишгородська, Сирець, Рубежівська, Борщагівка, Київ-Волинський, Караваєві дачі, Видубичі і Лівий берег.

Вартість проїзду становить 1,7 гривні.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ