Кияни обурені, що зручний перехід на "Площі перемоги" засипали камінням. ФОТО



Столичні жителі обурені діями влади, яка замість облаштувати зручний наземний перехід на зупинці трамвая "Площа перемоги", засипала "народну стежину" булижниками.

Про це пишуть користувачі Facebook.

Більше того, кажуть кияни паркани поблизу "людського шляху", обмазали мазутом, щоб перехожі бруднилися.

"У місквладі сидять шкідники? чи "Зроби Київ незручним для людей!" Вхід на станцію надзвичайно незручний – через розташований далеко надземний перехід, куди дертися, як на третій поверх", - написав обурений співкоординатор Ради з урбаністики Києва Григорій Мельничук.

Він пояснив, що саме через незручний перехід люди йдуть переходять дорогу навпрошки – через колії.

 

"Тих, хто переходить навпрошки 75-80%. Звісно, при цьому вони не платять на проїзд – адже турнікети і каси в надземному вестибюлі", - додав Мельничук.

Чоловік додав, що на цю проблему вже звернули увагу радника мера з питань транспорту Олександра Кави.

"Однак замість того, щоб влаштувати наземний перехід і посварити на пероні турнікети з касами, а надземну "конструкцію" здати в утиль, київські транспортники придумали висипати там, де ходять люди, крупне каміння. А трубу мазутом помазали – щоб замазувались люди", - обурився Мельничук.

 

Підтримує його і пасажирка електрички співкоординатор Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко. Вона теж вважає надземний перехід незручним, до того ж він не двосторонній, а виходить лиш на одну сторону дороги.

Дівчина пояснила, що порушує правила і не обходить по надземному переходу 500 м, щоб не пропустити трамвай, який ходить раз на півгодини.

"На днях в проході насипали каміняччя і вимазали парканчики мазутом. Це боротьба системи з живими людьми", - обурилася Бондаренко.

 

Вона додала, що столичним керівникам варто задуматися, чого люди ходять через колію.

"Із шкідливості? Ну, давайте розкажіть мені, що всі кругом шкідники. А може, тому, що їм тут зручно? Може, варто мені, відповідальному, продумати систему, яка задовольнить запит пасажирів і отримати гроші за проїзд, які зараз ідуть повз касу?", - запропонувала Бондаренко.

Дівчина переконана, що у цій ситуації є два виходи: обладнати наземний перехід, або поставити бетонну стіну, щоб люди не ходили.

 

Фото Григорія Мельничука

"Українська правда. Київ" також звернулася до Олександра Кави з проханням прокоментувати ситуацію і розповісти, чи можна вирішити проблему переходу на трамвайній станції "Площа Перемоги". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ