Жителям Київщини відключатимуть світло


Публічне акціонерне товариство "Київобленерго", яке обслуговує Київську область, починає аварійні відключення світла через дефіцит електроенергії.

Про це повідомляє сайт "Київобленерго".

"У зв'язку з порушенням балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її дефіцитом в об'єднаній енергетичній системі України і її окремих частинах і з метою запобігання аварійних ситуацій, 23 вересня були введені графіки аварійних відключень (обмеження до заданої потужності)", - йдеться в повідомленні.

"Тривалість і обсяги відключень електроенергії в подальшому будуть регламентовані диспетчером центральної енергетичної системи України", - відзначили у "Київобленерго".

За даними прес-служби товариства, графіки аварійних відключень узгоджені з органами місцевого самоврядування.

Водночас міністр Кабінету міністрів Остап Семерак вважає, що рішення "Київобленерго" про введення графіків аварійних відключень електроенергії в області є елементом політичного тиску.

Про це він заявив в ефірі програми "Шустер Live" у вівторок ввечері, повідомляє "Українська правда".

"Власники цієї компанії – "Київобленерго" - є в списку компаній, які підпадають під санкції. Я не виключаю, що це є елемент політичного тиску, який є абсолютно неприйнятний для України", - сказав Семерак.

"Україна експортує електроенергію, і я не розумію, які відключення електроенергії можуть бути. Наш ринок не є дефіцитним", - підсумував міністр.

Як відомо, раніше столична компанія "Київенерго" попередила киян про можливе обмеження електропостачання.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ