Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54214e44c5549/
Українська правда
Київ

Київ хоче закупити 100 тисяч тонн мазуту, щоб гріти киян взимку

23.09.2014  13:41

Київська адміністрація має намір закупити додатково 100 тисяч тонн мазуту для забезпечення безперебійного проходження зимового періоду.

Про це 23 вересня сказав депутат Київради від фракція "УДАР-Солідарність", голова комісії з питань ЖКГ Олександр Клюс, повідомляють "Українські новини".

За його словами, компанія "Київенерго" зараз активно співпрацює з Кабінетом міністрів, щоб столиця додатково отримала 100 тисяч тонн мазуту.

""Київенерго" зараз співпрацює з Кабінетом міністрів, щоб Київ додатково отримав 100 тисяч тонн мазуту до 52 тисяч, які є в наявності. Це дасть змогу, при повній відсутності газової складової, 20 днів при лютих морозах виключно за рахунок цього опалювати житлові будинки", - сказав Клюс.

Зараз, відзначив депутат, проводяться технічні розрахунки, щоб у разі потреби перейти на альтернативні джерела.

Крім того, депутат зазначив, що економія газу, яку місто отримало за рахунок масових відключень гарячого водопостачання, становила 4 дні опалювального періоду.

Разом з тим Клюс повідомив, що в середньому по Києву готовність до зимового періоду становить приблизно 85%.

Раніше застіпник глови КМДА Петро Пантелеєв заявляв, що станом на 1 вересня у Києва є невеликі запаси мазуту – лише 50 тисяч тонн на сховищах ТЕЦ 5 і ТЕЦ 6.

"Загрози зупинки ТЕЦ взимку немає. Ситуація з забезпеченням вугіллям нормальна. А от мазуту не вистачає. Він дуже дорогий. Сьогодні не вистачає 6-8 мільярдів гривень", - сказав тоді чиновник.  

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення було прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

Після цього у Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку. 

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

3 вересня "Київенерго" попередила, що може обмежити електропостачання столичним жителям і закликала киян економити світло.

Міська влада планує збільшити тривалість зимових канікул до 1,5 місяця, щоб зекономити на опаленні.   

Як відомо, у вересні "Нафтогаз України" заявив, що готовий відновити газопостачання компанії "Київенерго", якщо Рінат Ахметов погасить накопичені борги за спожитий газ.

Раніше заступник глови КМДА Петро Пантелеєв відвітував, що станом на 1 вересня підготовчі роботи у столиці до осінньо-зимового періоду виконані на 80%.

Також він обіцяв, що до 7 вересня 80% будинків будуть забезпечені гарячою водою. 

Станом на 22 вересня без гарячого водопостачання залишалися 34,3% киян.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.