Не поспішайте продавати золото

23.09.2014  15:35 __ На правах реклами

Золото завжди було найкращим збереженням, ніж гроші, саме золото визначає капітал, його часто називають "вічною цінністю". Однак ринок має свої особливості й не завжди стабільний. Безумовно, що він набагато стабільніший, ніж валютний, але все ж таки в ньому бувають обвали, та знецінювання — наприклад, це можна спостерігати у нашій країні, тому що потреби у нинішній кризі у населення не вкладати заощадження, "консервуя" у вічному дорогоцінному металі, а витрачати кошти на життя. Курс металу щорічно коректується, й що цікаво, золото не дорожчає, а навпаки, дешевшає. До 2011 року це було дуже помітно, потім ціна стабілізувалась до 2013 року.

 

А потім знову курс виріс — хвилеподібна тенденція на ринку золота типова. Зараз ринок знаходиться знову у деякому якщо не падінні, то у стагнації. Якщо ви вирішили вкласти кошти у золото, треба розуміти, що банківський офіційний курс відрізняється від цінами ломбарду. Крім того, банки видають золото у злитках. Навпаки, тим, хто бажає продати зараз золоті прикраси через так званий "чорний ринок" буде корисно знати, це не вигідно: чорний ринок купує золото (як лом) у порівнянні з ломбардами не набагато вигідніше. Дуже важливо знати якість золотої прикраси, це допоможе заощадити до 20% коштів — тому що каблучку чи ланцюжок без "проби" треба перевіряти, а це додаткові гроші за оцінювання.

Але все ж таки експерти вважають, що краще золото зберігати. Особливо зараз — купувати золоті прикраси своїм жінкам, внучкам та дочкам — кращий вклад на майбутнє. Зараз ринок особливо насичений пропозиціями від різних ювелірних магазинів, у тому числі й інтернета, де асортимент більше та й ціни можуть бути набагато привабливими. Якщо вам потрібна каблучка для коханої, або щось особливе на романтичну подію, спробуйте пошук "золотые кольца в Киеве на price.ua". Вам швидко буде запропоновано список варіантів золотих каблучок у київських інтернет-магазинів — ви зможете обрати саме ту ціну та прикрасу, яка вам підходить.

Треба визначити, що є деякі стереотипи щодо якості золота та його проби. Найкраще, чисте золото клеймується 999 пробою. Але це золото не використовується у прикрасах — воно крихке. Для прикрас беруть сплав, у якому склад золота не менше 59% - це 585 проба, або 75,5% - це проба 750. Такі золоті сплави не тьмяніють, вони добре переносять кування, тому вони - найпоширеніші у ювелірних прикрасах.

Отже порада така: не поспішайте продавати золото, краще купуйте при нагоді. Аналітики ринку прогнозують, що золото скоріше, буде дешевшати, але такого знецінювання, як гроші воно не зазнає. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ