Київрада заборонила відключати тепло і воду в школах та лікарнях



Фото mihailovoschool.ucoz.ru

Київська міська рада заборонила відключення електро-, водо-, тепло- і газопостачання  навчальним закладам та закладам охорони здоров’я Києва.

За прийняття такого рішення на засіданні 18 вересня проголосували 95 депутатів.

Згідно з текстом документа, постачальникам забороненео відключати електро- і теплоенергію, воду та газ навчальним закладам та медустановам у разі виникнення у останніх заборгованості за сплату комунальних послуг.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення було прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

Після цього у Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку. 

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

3 вересня "Київенерго" попередила, що може обмежити електропостачання столичним жителям і закликала киян економити світло.

Міська влада планує збільшити тривалість зимових канікул до 1,5 місяця, щоб зекономити на опаленні.   

У вересні, "Нафтогаз України" заявив, що готовий відновити газопостачання компанії "Київенерго", якщо Рінат Ахметов погасить накопичені борги за спожитий газ.

Компанія "Київенерго" з метою економії газу вважає за доцільне розпочати опалювальний сезон у столиці після 15 жовтня та закінчити раніше 15 квітня 2015 року.  Однак мер Києва Віталій Кличко запевнив, що опалення ввімкнуть вчасно.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ