Кличко: Опалення у Києві ввімкнуть вчасно



Фото ukurier.gov.ua

Столична влада не має наміру відкладати початок опалювального сезону у Києві.

Про це у середу заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА.

"На 80% ми готові до зими. Щодо опалювального сезону, переносити його терміни ми не плануємо", – сказав Кличко.

Мер зазначив, що Києву не вистачає снігоприбиральної техніки. Тож він порушує це питання на зустрічах з представниками влади європейських міст.

"Я нещодавно повернувся з Берліну, де обговорив з мером можливість поставки до Києва снігоприбиральної техніки. Під час наступних поїздок до ЄС також шукатиму шляхи залучення необхідної техніки, аби наше місто пережило одну з найскладніших зим за роки незалежності безболісно", – розповів Кличко.

Він також закликав киян, у яких поки відсутня гаряча вода в будинках, з розумінням поставитися до цієї ситуації.

"Місто самотужки не може вирішити проблему відсутності газу. Це питання уряду, прем’єр-міністра. Буде газ – буде гаряча вода. Ми шукаємо також і альтернативні джерела енергії, щоб забезпечити опалювальний сезон у столиці", – зазначив мер Києва.

Як відомо, традиційно опалювальний сезон починається, коли середньодобова температура повітря упродовж трьох днів становить 8°С. Зазвичайт тепло вмикали 15 жовтня.

У вересня компанія "Київенерго" надіслала до КМДА лист, в якому рекомендувала перенести початок опалювального сезону на 2 тижні – на 1 листопада. Також пропонувалося закінчити подачу тепла у будинки на 2 тижні раніше – 31 березня. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ