Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54191f23bf786/
Українська правда
Київ

У Кличка прозвітували, що ще 4 станції метро вільні від ларьків. ФОТО

17.09.2014  08:41

Комунальники демонтували тимчасові споруди біля станцій метро "Берестейська", "Дорогожичі", "Шулявська" та "Дарниця" (зі сторони вул. Малишка).

Про це повідомляє сайт КМДА.

Під демонтаж попали лише ті кіоски, які були розміщені з порушенням державних будівельних норм – 20-метровій зоні станцій підземки.

 

Ларьки, розташовані поблизу входів і виходів до метро та зупинкових комплексів несуть пряму загрозу пасажирам метро у випадку надзвичайної ситуації і можливої евакуації.

 

Крім того, наразі райдержадміністрації розпочали встановлювати біля станцій метро загороджувальні перепони, щоб автомобілі торговців не змогли заїжджати у заборонену зону.

 "Шулявка" - одне з найбільш захаращених ларьками місць Києва 

Як відомо, попри обіцянки Кличка очистити Київ від МАФів за 3 місяці роботи в мерії зробити це йому не вдалося. 

Кіоски, які показово демонтують комунальники, за кілька днів повертаються на звичні місця. Так, зокрема, відбулося біля метро "Арсенальна".Повернулися торговці і на метро "Чернігівська" та "Палац Україна". 

Низка демонтованих у центрі ларьків переїхали на столичні пляжі. 

Як повідомлялося, після призначення мером столиці Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані. 

Згодом мер києва заявив, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх "кришують".

Після цього Кличко заявив, що має намір вивести з тіні кошти, які власники кіосків сплачують у кишені прокурорам і міліціонерам за "кришування".

Фото з сайту КМДА

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.