Новий рік у Києві святкуватимуть на Софійській площі – мерія



Фото conciergegroup.org

Міська влада має намір перенести місце проведення новорічних та різдвяних свят з Майдану Незалежності на Софійську площу.

Про це повідомила заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко, повідомляє сайт КМДА.

"Остаточне рішення ще не прийнято. Але ми повинні з повагою ставитися до тих подій, які сталися на центральних вулицях Києва минулої зими. Тому, я заявляю вже зараз – міська влада категорично проти алкогольних напоїв, гучної музики та розважальних заходів на вулиці Хрещатик та на Майдані Незалежності", – підкреслила вона.

Старостенко додала, що цього року планується організувати святкові заходи як на Софійській площі, так і на території Національного заповідника "Софія Київська".

Зокрема, на площі хочуть встановити головну ялинку країни, ярмаркові будиночки та сцену.

А на території заповідника проводити виставку малюнків, конкурси новорічних іграшок та конкурс ялинок. Також там облаштують і резиденцію Святого Миколая.

Особливу увагу, за словами Старостенко, приділятимуть благодійним заходам. Зокрема, частину коштів з ярмарків спрямують на допомогу постраждалим у зоні АТО.

Міська влада також має намір розробити єдину для всіх районів столиці концепцію свята та вивчає можливість встановлення у Києві відкритої ковзанки.

Як відомо, традиційно новорічні та різдвяні свята у Києві тривають з 19 грудня до 14 січня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ