"Київхліб" проти будівництва дешевих хлібних магазинів у столиці


Об'єднання профспілкових організацій ПАТ "Київхліб" (Київ) виступає проти проведення Київською мерією конкурсу на створення торговельної мережі з продажу хлібобулочних виробів.

Про це повідомляє сайт компанії.

Стурбованість "Київхліба" викликає якість хліба, рівень цін та обсягів реалізації у новоствореній мережі.

У компанії наголосили, що виробляють найдешевший у місті соціальний хліб, "якість якого є задовільною" і продають його у 319 торгових точках, що "є цілком достатньою для задоволення потреб киян".

Крім того, підкреслили у "Київхлібі", поява нового виробника соціального хліба завдасть їм серйозного удару – призведе до закриття цеху, скорочення персоналу.

"Катастрофічно знизиться рівень завантаження дочірніх підприємств та цехів ПАТ "Київхліб". За підрахунками економістів, це призведе до закриття мінімум одного виробничого майданчика, скорочення персоналу на 1000 осіб,  зменшення надходжень податків до міського та інших бюджетів на 60 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у компанії вважають, що установка кіосків на зупинках громадського транспорту і вздовж доріг викличе невдоволення у населення.

Як відомо, з 18 серпня "Київхліб" підвищив ціни на хлібобулочні вироби на 30-90 копійок за одиницю.

Після цього, Київська адміністрація заявивила, що створить мережу з 400-500 закладів з продажу соціального хліба.

10 вересня було оголошено інвестиційний конкурс на створення такої мережі з 200 хлібних кіосків. 

У тких магазинах повинні бути зафіксовані станом на 15.08.2014 ціни, серед асортименту виробів "соціальний" хліб повинен складати 70%.

Обов’язковими для інвесторів умовами є: не підвищувати ціни упродовж 3 років, чітко визначити обсяги виробництва та продажу хліба в достатній для киян кількості, забезпечити високу якість хліба. 

Інвестиційний конкурс триватиме 2 тижні – з 11 до 24 вересня.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ