Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/541696289f3ea/
Українська правда
Київ

Директор КП "Плесо" мав 9 заступників з окладами у 9 тисяч гривень

15.09.2014  10:32

Керівництво КП "Плесо" підозрюють у корупційній діяльності.

Про це заявив радник мера Києва Дмитро Білоцерковець у Facebook.

За його словами перевірка "Плеса" виявила, що на території водних об’єктів столиці незаконно встановлено 57 кіосків, з яких ведеться торгівля.

"Самі розумієте, що за просто так вони б там не стояли, значить це була пряма корупція керівництва підприємства. Наше завдання прибрати прибрати ці точки і покарати винних", - написав Білоцерковець.

Він додав, що з директором КП "Плесо" контракт не продовжували і наразі на підприємстві є виконуючий обв’язки керівника.

"Завдання його виявити і присікти всю корупцію не лише через кадрові рішення, але і  при достатньому фактажі – через кримінальну відповідальність", - написав Білоцерковець.

Він додав, що у керівника "Плеса" було аж 9 заступників з окладами 8000-9000 гривень.

"Значить казна міста оплачувала не менше 1 мільйона гривень тільки на заступників директора. Таке марнотратство неприпустиме!", - написав радний.

Він відзначив, що прекрасно розуміє, що оклади у комунальні сфері не повинні бути низькими, але це має бути лише тоді, коли підприємство себе може себе забезпечити за рахунок своєї діяльності і при відсутності корупції.

Як відомо, проти керівництва автопарку №8, що входить до КП "Київпастранс", після перевірки було відкрито кримінальне провадження.  

Раніше мер Києва Віталій Кличко відсторонив від посади директора КП "Київтранспарксервіс" Мурада Магомедова через кримінальну справу. Магомедова призначив Кличко. На новій посаді він пропрацював лише 1,5 місяці. 

Депутати Київради висловили обурення тим, що Кличко, який заявляє про прозорість влади, назначає людей на керівні посади без проведення конкурсу.

"Демократичний Альянс" навіть виступив з вимогою провести публічне обговорення всіх призначень.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.