Фекалії з новобудов у центрі Києва зливають у підземні річки – нардеп


Новобудови в центрі Києва врізають свої каналізаційні мережі до ливневих колекторів та русел підземних річок, які впадають в Дніпро.

Про це заявив народний депутат Олександр Бригинець під час зустрічі з головою тимчасової контрольної комісії Київради з контролю за охороною водоймищ Юрієм Лещенком та членом Національного екологічного центру Олексієм Василюком, повідомляє прес-служба нардепа.

"Ливневі колектори небезпечні не лише тим, що вони не пропускають необхідну кількість води, а тим, що вода з них впадає в озера та Дніпро без жодного очищення", - сказав Бригинець.

За його словами, небезпечні відходи з новобудов потрапляють не у каналізаційні колектори, води з яких очищаються, а фактично безпосередньо у водойми.

 

"Тому будь-які забруднення, в тому числі і з житлових будинків (фекалії, миючі засоби тощо), які не проходять через очисні споруди є особливо небезпечними", - сказав Бригинець.

Нардеп і активісти вирішили звернутися до мерії з проханням перевірити несанкціоновані врізки каналізаційних мереж в русла підземних річок, вирішити проблему обвалів та засмічення колекторів Києва тощо.

Як відомо, проблема незаконних врізок і скидання фекалій у підземні річки існує у столиці давно.

Найчастіше зловмисників виявляють дигери – любителі досліджувати підземні колектори. Порушниками часто стають жителі приватного сектору та ресторани.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ