"Нафтогаз" назвав умову, за якої відновить газопостачання "Київенерго"



Фото Радіо Свобода

Державний енергохолдинг "Нафтогаз України" готовий відновити газопостачання компанії "Київенерго", якщо та погасить накопичені борги за спожитий газ.

Про це повідомляє сайт "Нафтогазу".  

"Нафтогаз" висловлює готовність відновити газопостачання для "Київенерго" за умови вжиття дієвих заходів до погашення заборгованості, накопиченої підприємством", - йдеться у повідомленні.

У компанії відзначили, що станом на 9 вересня "Київенерго" є найбільшим боржником перед НАК "Нафтогаз України".

"Заборгованість Товариства складає 1,73 мільярда гривень, або майже 9% від загальної заборгованості суб’єктів господарювання перед "Нафтогазом" (19,6 мільярда гривень). Ця заборгованість була накопичена Київенерго з 2011 року", - йдеться в повідомленні.

При цьому у "Нафтогазі" відзначили, що населення, яке є найбільшим споживачем послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання (близько 80% споживання), розраховується вчасно і в повному обсязі.  

"У поточному році "Київенерго" отримало 1,22 мільярда гривень від населення та 0,79 мільярда гривень від держави (компенсація різниці в тарифах). При цьому, за 2014 рік  "Нафтогаз" отримав від "Київенерго" оплату лише на суму 0,79 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

У "Нафтогазі" заявили, що через борги і тенденцію до їх збільшення були змушені з 11 липня обмежити газопостачання "Київенерго" та деяким іншим боржникам.

Як відомо, НАК "Нафтогаз України" та Міненерговугілля в судовому порядку вимагають від "Київенерго" сплатити 237 мільйонів гривень за спожитий газ.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 71,89%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

"Київенерго" загалом надає послуги з опалдення та гарячої води 75% споживачів в Києві.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ