"Нафтогаз" через суд вимагає від "Київенерго" Ахметова 237 мільйонів боргу



Фото forexaw.com

НАК "Нафтогаз України" та Міненерговугілля в судовому порядку вимагають від енергогенеруючої компанії "Київенерго" сплатити 237 мільйонів гривень за спожитий газ.

Про це йдеться в постановах, оприлюднених у Єдиному держреєстрі судових рішень, повідомляє УНІАН.

Згідно з документами, на сьогодні у вищому Господарському суді України і Госпсуді Києва перебувають два позови до "Київенерго" про сплату боргів за спожитий раніше природний газ.

За першим позовом сума відшкодування становить 57 мільйонів 258 тисяч гривень. Засідання суду призначено на 22 вересня 2014 року. За другим позовом – 179 мільйонів 646 тисяч гривень. Засідання призначено на 2 жовтня 2014 року.

Крім того, в Єдиному держреєстрі судових рішень перебуває низка інших позовів "Нафтогазу" до "Київенерго" на менші суми.

Як відомо, влітку 2013 року "Нафтогаз" вимагав у судовому порядку від енергогенеруючої компанії "Київенерго" сплати 422 мільйони 700 тисяч гривень за спожитий раніше газ.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 71,89%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

"Київенерго" загалом надає послуги з опалдення та гарячої води 75% споживачів в Києві.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ