Проїзд в метро і автобусах може подорожчати вдвічі вже до кінця року



Фото intvua.com

Керівництво міста обговорює питання зміни тарифу у підземці.

Про це повідомляє сайт столичного метро.

Попередньо розглядається можливість встановлення мінімальної ціни при використанні проїзних квитків.

"При нинішній вартості місячного проїзного у 95 гривень, один день користування підземкою, не зважаючи на кількість поїздок, коштує 3 гривні. Це як одна поїздка у маршрутці, однак затрати для перевезення пасажирів у метрополітені вищі в рази", - йдеться в повідомленні.

У підземці наголосили, що при своїй мережі у 52 станції київський метрополітен лишається чи не найдешевшим в Україні та Європі.

"За проїзд у підземці жителі Харкова ще з минулого року сплачують 3 гривні. У Відні та Парижі одна поїздка коштує близько 30 гривень", - відзначили у прес-службі.

Разом з тим, як пише "Сегодня", уже до кінця року вартість проїзду в метро планують підняти до 3 гривень.

"Щоб транспорт в місті не зупинився, нам треба підняти вартість проїзду до 3 гривень – як в наземному транспорті, так і в метро. Нові тарифи ще погоджується з Мінтрансом і Мінфіном. Ця процедура уже розпочалась", — розповів член транспортної комісії Київради Ігор Кононенко.

Як відомо, про необхідність підняття вартості проїзду мер Києва Віталій Кличко заговорив ще у червні.

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті.

Станом на 63 вересня проїзд у метро коштує 2 гривні, у наземному транспорті - трамваї, автобусі, тролейбусі - 1,5 гривні. 

Навесні 2014 року подорожчав проїзд у маршрутках, зокрема, і тих, які обслуговує "Київпастранс". З 10 квітня поїздка у маршрутному таксі обходиться у 3,5-4 гривні. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ