У Києві зросла кількість шахраїв, які збирають гроші "на фарбу"

04.09.2014  10:59

1 2 3 4 5
Халтура. Тут і далі фото з harmyk.livejournal.com

Серед людей, які збирають "гроші на фарбу", щоб фарбувати мости і огорожі у кольори прапора, зростає кількість шахраїв.

Про це пише "Радіо Свобода" з посиланням на активіста Романа Реведжука, одного з ініціаторів розфарбовування Південного моста в Києві.

За словами Реведжука, шахраї привласнюють частину коштів, а мости фарбують як прийдеться.

Охочих заробити на фарбуванні дуже багато, а за паркани і стовпці розгорнулася справжня боротьба. Нині розмальовують у патріотичні кольори навіть урни та стовбури дерев.

Роман із однодумцями створили громадську організацію, яка ставить на меті якісно розфарбовувати мости, стіни та огорожі столиці, за згоди міської влади або власника споруди, яку хочуть зробити синьо-жовтою.

Тих, хто збирає гроші для себе, а не на фарбу мають намір виявляти та передавати до рук міліції.

"Ми можемо вести спостереження, виявляти псевдо-патріотів, які шахраюють, і вже потім разом з міліцією – контролювати. Ми не можемо комусь щось забороняти. Якщо є інші громадські організації, які фарбують жовто-синіми кольорами – долучайтеся, гуртом це робити краще, ніж поодинці", – сказав активіст.

Він закликав киян не давати тим, хто фарбує, гроші, а постачати їм фарбу або інші необхідні речі. 

На допомозі не грошима, а матеріалами наголошує і активістка Ірина Землянська, яка теж фарбує мости у Києві. Мовляв,

"Фарбу ми купуємо своїм коштом. Маємо скриньки для збору грошей, але вони всі йдуть на потреби бійців АТО. Кияни мають зрозуміти, що фарбувальникам краще допомогти фарбою. А гроші – потрібніші нашим воякам"", - розповіла Землянська.

При цьому багато активістів фарбують мости та паркани дуже неякісно. Зокрема, жовтий та синій кольори наносять хаотично, поверх старої фарби та пилюки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ