Резніков: У Києві живе 25 тисяч переселенців


Станом на початок осені у столиці перебуває 25 тисяч переселенців з анексованого Росією Криму, Донецької та Луганської областей.

Про це заявив секретар Київради Олексій Резніков, повідомляють "Українські новини".

"Сьогодні у Києві знаходиться близько 25 тисяч осіб, які називаються вимушеними  переселенцями", - сказав він і додав, що на засіданні міськради розглядатиметься питання про надання їм допомоги.

Резніков відзначив, що серед біженців 8 тисяч дітей, але у міста є можливість розмістити  лише 4 тисячі.

Тому, за його словами, на засідання Київради 4 вересня винесені земельні питання, які у перспективі дозволять будувати дитячі садки, бо у проектах рішень чітко вказано цільове призначення ділянок.

Разом з тим, як повідомляє сайт КМДА, до столичних навчальних закладів зараховано майже 6,5 тисяч дітей-переселенців.

"Усі діти, які потребували влаштування в навчальні заклади, були зараховані. Між тим, набір до освітніх закладів столиці триває", - сказала заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Вона нагадала, що у столичному Департаменті освіти і науки працюють "гарячі лінії": 

для переселенців, які хочуть влаштувати дитину до дитячого садка, – 279-39-19;

для переселенців, які хочуть влаштувати дитину до школи, – 279-35-26;

для переселенців, які хочуть влаштувати дитину до ПТУ, – 272-05-15.

Як відомо, станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов'язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

Тоді перший заступник голови Київської держадміністрації Ігор Ніконов заявив, що "Київ не безрозмірний", тому влада Києва радить переселенцям з конфліктних зон переселятися не лише у столицю, а й в інші регіони України.

24 липня губернатор Київщини Володимир Шандра заявив, що деякі переселенці не бажають працювати, що ускладнює їх адаптацію в нових умовах.

Станом на 29 серпня Київська область зареєструвала близько 17 тисяч вимушених переселенців з анексованого Росією Криму, а також Донецької й Луганської областей.

Загалом же з зони АТО та Криму у інші області України виїхали 107 тисяч 447 переселенців.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ