Кличко сподівається, що Київрада засідатиме на Хрещатику наприкінці вересня


Мер Києва Віталій Кличко прогнозує, що засідання Київради в будівлі мерії на вулиці Хрещатик, 36 розпочнуться наприкінці вересня.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Ми сподіваємося, що вже в кінці вересня депутати Київради зможуть збиратися на сесії не в облраді, а тут, в будівлі мерії", - сказав Кличко.

Крім того, столичний мер додав, що влада розглядає варіант установки системи голосування закордонного виробництва.

"Ми розглядаємо багато варіантів, не лише систему "Рада". Ми спілкуємося з закордонними компаніями: з Samsung, Microsoft, Інфоком, для того щоб використовувати сучасні технології для нової системи голосування.", - сказав Кличко.

Він підкреслив, що вартість закордонних технологій трохи нижча, ніж вітчизняних.

Як відомо, наприкінці червня Кличко заявив, що на відновлення системи для голосування "Рада" потрібно 11 мільйонів гривень.

Після закінчення Революції Гідності Кличко заявляв, що будівля мерії перебуває у жахливому стані, "як після війни", і що її ремонт обійдеться в 30 мільйонів гривень.

Він також запропонував депутатам Київради і представникам бізнесу взяти участь у відновленні приміщення КМДА. Сам мер пообіцяв дати на ремонт 100 тисяч гривень.

Перше засідання нової Київради 19 червня пройшло не в будівлі КМДА, а в одному з залів Київської обладміністрації. Було прийнято рішення, що там проходитимуть засідання до серпня 2014 року.

24 червня Кличко повідомив, що в мерії закінчили косметичний ремонт, і служби мерії повертаються на свої робочі місця. Косметичний ремонт обійшовся у 4 мільйони гривень.  

Столичні науковці попросили Кличка розглянути можливість впровадження у Київраді системи голосування вітчизняного виробництва.

Засідання Київради 4 вересня пройде у приміщенні облради.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ