Голова комісії, на яку не пускали журналістів: Ми працюємо безпрецедентно відкрито


Голова постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Київради Володимир Прокопів заявляє, що земельна комісія міськради працює відкрито і прозоро.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами депутата, засідання земельної комісії можуть навіть транслювати в онлайн-режимі.

"Ми вже працюємо безпрецедентно відкрито. Зараз навіть розглядаємо можливість онлайн-трансляції наших засідань у мережі інтернет, якщо це не суперечитиме закону про захист персональних даних", – зазначив голова комісії.

Прокопів також додав, що земельна комісія діятиме лише в межах своїх повноважень, стане взірцем для інших управлінь.

"Відповіді громадянам надаватимуть у короткі терміни – 3-5 днів, а не місяць, як це було раніше", – наголосив він.

Як відомо, 19 серпня журналіст Наталая Соколенко повідомила, що Київрада та Київська адміністрація зачинили двері для киян. Зокрема, журналістів і громаду не пускали на засідання земельної комісії. Заборонив пускати громадян у мерію перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

При цьому депутат Київради Олександр Пабат заявив, що практично 100% порядку денного сесії Київради 4 вересня складають "земельні питання". Більше того, за його словами, на президії 26 серпня, не обговорюючи внесли ще 30-40 питань по землі.

Згодом у мерії виправдовувалися, що закрили двері для громадян через "збій у роботі служби охорони адміністрації" і запевнили, що мерія відкрита для всіх. 

Також у КМДА повідомили, що відкрили публічний доступ до документів зареєстрованим користувачам. 

Як відомо, попри заяви про прозорість влади, мер Києва Віталій Кличко назначив людей на керівні посади у мерії і столичних підприємствах без проведення конкурсу. "Демократичний Альянс" навіть виступив з вимогою провести публічне обговорення всіх призначень.

Згодом Кличко закликав журналістів, громадських активістів та киян брати участь у засіданнях комісій Київради та стати гарантами прозорості ухвалення рішень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ