У метро з’явились карти-схеми для сліпих. ФОТО


У вестибюлях шести пересадочних станцій Київського метрополітену з’явились рельєфнографічні карти-схеми підземки для незрячих пасажирів.

Про це повідомляє Facebook-сторінка київського метро.

"Карти виготовлено у відповідності до міжнародних стандартів доступності для людей з інвалідністю і з урахуванням принципів універсального дизайну", - йдеться в повідомленні.

Фото з Facebook

Перші 6 карт розміщені на станціях "Театральна", "Хрещатик", "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого", "Золоті Ворота" та "Палац спорту", які мають великий пасажиропотік.

На станціях "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" (вхід з вулиці Хрещатик) схеми розміщено на стіні праворуч перед контрольно-пропускним пунктом. На станціях "Площа Льва Толстого" та "Театральна" – на стіні ліворуч одразу за контрольно-пропускним пунктом.

На станції "Палац спорту" карта знаходиться на стіні ліворуч перед контрольно-пропускним пунктом. На станції "Золоті ворота" (вхід з Золотоворітського проїзду) карта розміщена на стіні ліворуч від входу до касового залу.

Усі карти-схеми розміщені на рівні обличчя людини середнього зросту.

"Вивчивши карту, незрячий пасажир має можливість попросити контролера про супровід до поїзда", - відзначили в метро.

Рельєфнографічні схеми розроблені фахівцями та виготовлені на замовлення Всеукраїнської молодіжної громадської організації молоді з інвалідністю по зору "Генерація успішної дії" так безкоштовно передані метро.

Схеми покликані допомогти пасажирам з вадами зору скласти уявлення про географічне розміщення районів міста, напрямки ліній метрополітену, розташування пересадочних вузлів і окремих станцій відносно річки Дніпро та інших об’єктів.

Таким чином, незрячі люди матимуть змогу самостійно скласти оптимальний маршрут свого пересування, розрахувати його тривалість, а отже, зробити проїзд містом максимально комфортним та зручним.

""Генерація успішної дії" шукає можливостей друку необхідного тиражу карт для усіх станцій Київського метрополітену. Команда організації відкрита до будь-яких пропозицій і різноманітних варіантів співпраці", - йдеться в повідомленні. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ