Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/540055d7a9029/
Українська правда
Київ

Київщина зареєструвала 17 тисяч біженців зі сходу і Криму

29.08.2014  13:28

Станом на 29 серпня Київська область зареєструвала близько 17 тисяч вимушених переселенців з анексованого Росією Криму, а також Донецької й Луганської областей.

Про це на прес-конференції сказала перший заступник голови Київської обладміністрації  Ганна Старикова, повідомляють "Українські новини".

"По Київській області сьогодні офіційно в наші структурні й регіональні підрозділи звернулися 17 тисяч людей", - сказала вона.

Старикова додала, що число звернень значно збільшилося до вересня.

"Люди, які переїхали 3 місяці назад, ще не розуміли, чи буде необхідність, щоб їхня дитина йшла в дошкільну або загальноосвітню установу, і тому не зверталися", - зазначила вона.

Станом на 29 серпня 6 тисячам 484 людям надане житло, з них – 1 тисяча 100 людей є переселенцями із Криму.

1 тисяча 529 дітей влаштовані в навчальні заклади: 297 з них – у дошкільні, 1 тисяча 42 – у загальноосвітні установи, 20 – у вищі навчальні заклади, 35 дітей стоять у черзі в дитячі садочки.

За медичною допомогою звернулися 3 тисячі 189 людей, з них госпіталізовано 314 людей.

В обласний центр зайнятості за допомогою звернулися 351 людина, з яких працевлаштовані 44 людей, інші отримали статус безробітного.

В управління Державної міграційної служби в Київській області звернулися 1 тисяча 61 людина. З них 665 зареєстровані за новим місцем проживання й 93 людини зареєстровані за місцем перебування.

Визначено перелік об'єктів, у яких можливо тимчасове розміщення переселенців, але наразі область може розмістити близько 435 людей.

Старикова додала, що область буде просити владу провести перерозподіл бюджету освітньої сфери та сфери охорони здоров'я.

"Тому що в Донецькій і Луганській областях кошти передбачені. Оскільки фактично люди отримують послуги в Київській області, то в нас були розрахунки відповідно до тої кількості людей, яким надаються дані конкретно в Київській області", - зазначила Старикова.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.