Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5400119d9effe/
Українська правда
Київ

Кличко кличе киян до Київради. Слідкувати за "прозорістю"

29.08.2014  08:37

Мер Києва Віталій Кличко закликає журналістів, громадських активістів та киян брати участь у засіданнях комісій Київради та стати гарантами прозорості ухвалення рішень.

Про це він заявив, коментуючи велику кількість земельних питань у порядку денному сесії 4 серпня, повідомляє сайт КМДА.

Мер запевнив, що усі питання, які виносяться на земельну комісію Київради, відкрито обговорюються усіма політичними силами.

"Зауважень від жодної політичної сили щодо земельних питань, які розглядалися на земельній комісії і будуть винесені на наступну сесії Київради, не було. Жодна земельна ділянка у Києві не буде виділятися непрозоро", - наголосив Кличко.

Міський голова запевнив, що ухвалення нового Генплану столиці також відбуватиметься лише після прозорого публічного обговорення.

"Ми врахували більше трьох тисяч поправок та зауважень до Генплану столиці, зокрема, щодо питань землі у Києві. Узаконювати корупційні схеми Черновецького ніхто не буде", - зазначив міський голова.

Як відомо, 28 серпня Кличко заявив, що через земельні махінації міський бюджет Києва щороку втрачає до 50 мільярдів гривень, і обіцяв, що всі незаконні будівництва у місті будуть демонтовані.

Водночас депутат Київради Олександр Пабат заявив, що практично 100% порядку денного сесії Київради 4 вересня складають "земельні питання". Більше того, на президії 26 серпня, не обговорюючи внесли ще 30-40 питань по землі.

Раніше громадяни повідомляли, що мерія закрила доступ до інформації навіть зареєстрованим користувачам.

19 серпня журналіст Наталая Соколенко повідомила, що Київрада та Київська адміністрація зачинили двері для киян. Заборонив пускати громадян у мерію перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Згодом у мерії виправдовувалися, що закрили двері для громадян через "збій у роботі служби охорони адміністрації" і запевнили, що мерія відкрита для всіх. 

Також у КМДА повідомили, що відкрили публічний доступ до документів зареєстрованим користувачам. 

Як відомо, попри заяви про прозорість влади, Кличко назначив людей на керівні посади у мерії і столичних підприємствах без проведення конкурсу. "Демократичний Альянс" навіть виступив з вимогою провести публічне обговорення всіх призначень.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.