За минулий тиждень у Києві прибрали більше 50 незаконних кіосків – мерія


Упродовж минулого тижня з вулиць міста відповідальні служби прибрали понад 50 незаконних МАФів.

Про це повідомляє сайт столичної мерії.

Зокрема, роботи з демонтажу тимчасових споруд проводилися в 20-метровій зоні від входів/виходів зі станцій метрополітену "Видубичі", "Теремки" та "Нивки".

Також, за даними КМДА, працівники КП "Київблагоустрій" звільнили від сезонних тимчасових споруд парк Партизанської Слави, Хрещатий парк та парку ім. Тараса Шевченка.

"Очищено від МАФів зелені зони на просп. Генерала Ватутіна, 11 (Деснянський район), Кільцевій дорозі (навпроти будинку на вул. Зодчих, 80) (Святошинський район), вул. О. Довженка, 16-Б (Шевченківський район")", - йдеться в повідомленні.

Крім того, від незаконних ларьків звільнено тротуари на вул. Либідській, 1 (Голосіївський район), вул. Прирічній, 5 та 5-А (Оболонський район), вул. М. Грушевського, 4 (Печерський район), просп. Правди, 100 та просп. Свободи, 15/1 (Подільський район), вул. Златоустівській, 2/4, Львівській площі, 8, вул. Оранжерейній, 3, просп. Перемоги, 33/1, 94 та 94/1, вул. І. Франка на розі Хмельницького, вул. Щербакова, 2 та 49 (Шевченківський район).

"Роботи з демонтажу незаконно розміщених тимчасових споруд тривають", - підсумували у КМДА.

Як відомо, після призначення мером столиці Віталій Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані. 

Кличко заявляв, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

Також Києві здійснили рейдерський напад на кафе-бар Fazenda bar, що на вулиці Воровського, 2-б. За словами першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Іллі Сагайдака, це була особиста вказівка мера. 

Попри все наразі боротьба Кличка з "МАФовим бізнесом" не досить ефективна: ті кіоски, які прибрали з центру столиці, спокійно переїхали на водні об'єкти міста і продовжують працювати.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх "кришують".

Після цього Кличко заявив, що має намір вивести з тіні кошти, які власники кіосків сплачують у кишені прокурорам і міліціонерам за "кришування".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ