Кличко: Через махінації з землею Київ втрачає 50 мільярдів гривень на рік


Через земельні махінації міський бюджет Києва щороку втрачає до 50 мільярдів гривень.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспектування демонтажу незаконної забудови на бульварі Дружби Народів, 38, повідомляє прес-офіс мера.

"Незаконних забудов у Києві величезна кількість. Ми розпочали демонтаж. Це – не єдина незаконна будівля, яку ми прибираємо за рішенням суду. Тенденції підкилимних схем минулої влади покладено край. Всі рішення щодо виділення землі у Києві будуть публічними і прозорими", - наголосив Кличко.  

Він додав, що столична влада буде добиватися скасування незаконних "земельних" рішень і перегляду справ у судах. А на місці незаконного будівництва на бульварі Дружби Народів з'явиться сквер.

"Ця ділянка буде використовуватися як зелена зона для усіх киян. Зелених зон у Києві повинно бути якомога більше", - відзначив Кличко.

Водночас депутат Київради Олександр Пабат пише у Facebook, що практично 100% порядку денного сесії Київради 4 вересня складають "земельні питання". Більше того, на президії 26 серпня, не обговорюючи внесли ще 30-40 питань по землі.

 

Як відомо, 11 років тому уряди України і Туреччини домовились про взаємне виділення земельних ділянок в Анкарі і Києві для будівництва приміщень дипломатичних місій.

Турецькій стороні виділили 43 сотки за адресою: бульвар Дружби Народів, 38. 

У 2007 році Київрада передала в оренду на 5 років фізособі ділянку, яка межує з місцем майбутнього посольства. Але замість "тимчасової легкозбірної конструкції", як значилося у документах, перед ділянкою посольства Туреччини почалося капітальне будівництво. З'явився фундамент і каркас.

Турецька сторона подала позов на власника ділянки в Окружний адміністративний суд Києва. Суд ухвалив рішення про демонтаж.

Столична влада обіцяє розібрати незаконне будівництво упродовж 10 днів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ