Кличко покатався на електричці і вирішив перетворити її на метро. ФОТО



Фото прес-служби Кличка

Столична влада має намір розвивати наземне метро на базі міської електрички.

Про це під час виїзної наради з питань функціонування та розвитку електрички заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-офіс мера.

За його словами, проект "Міська електричка" досі не реалізований у повному обсязі та не виконує запланований рівень перевезення пасажирів.

"На сьогодні необхідне мінімальне фінансування для того, щоб запустити не міську електричку, а повноцінне наземне метро з приблизним інтервалом руху потягів у 10 хвилин", - наголосив Кличко.

Мер столиці зазначив, що запуск наземного метро в повному обсязі дозволить вирішити значну частину транспортних проблем, з якими щодня стикаються кияни.

"У годину-пік у Києві потрапити з одного кінця міста у інший можна не менше ніж за кілька годин. А зробити кільце усіма районами столиці на наземному метро можна за 50 хвилин. Реалізувавши цей проект ми зможемо з максимальною швидкістю доставляти пасажирів з однієї частини міста в іншу", - відзначив Кличко.

Кличко з заступником Ігорем Ніконовим і начальником "Південно-Західної залізниці" Кривопішиним прокатались електричкою. Мер вирішив розвивати на її базі наземне метро. Фото прес-служби Кличка

За словами начальника ДТГО "Південно-Західна залізниця" Олексія Кривопішина, для повноцінного запуску наземного метро потрібно відремонтувати і поставити на колії ще 8 потягів. Це дозволить скоротити інтервал руху до 10 хвилин.

"Також необхідно добудувати платформу на станції "Вишгородська" та зробити там сходи. А на станції "Київ-Волинський" місту потрібно продовжити тролейбусний маршрут, який підвозитиме пасажирів до платформи. На станціях "Русанівська" та "Лівобережна" треба добудувати наземні переходи від платформи до метрополітену", - зазначив Кривопішин.

Як відомо, проект "Міська електричка" запустили ще за часів мера Леоніда Черновецького. Планували її запустити влітку 2009 року. 

Відкриття поїзда, який спочатку перевозив людей лише між двома зупинками відкладали кілька разів: 18 серпня, а згодом – 31 серпня.

Нарешті 2 вересня 2009 року рух електрички відкрили. Два потяги по 6 вагонів кожен курсували між Лівим і Правим берегом по Петрівському мосту. Новий громадський транспорт Києва з’єднав лише 2 станції "Городня" та "Петрівка", але відкривали його пишно і пафосно

Однак такий транспорт працював лише у години-пік і не користувався попитом у киян. На свят електричка не ходила

У вересня 2011 за часів голови КМДА Олександра Попова електричку обіцяли запустили по колу. Обіцяли, що Київ можна буде об’їхати за 50 хвилин.

Однак відкрили транспорт 4 жовтня. Кільцева електричка коштувала місту 180 мільйонів гривень, але їхала вона удвічі більше обіцяного часу: замість 50 хвилин аж 1,5 години.

У 2011-2012 роках електричка ламалась багато разів і навіть стояла у заторі, чим створювала незручності для пасажирів, які обрали цей вид транспорту. У липні 2013 заявили, що міська електричка на межі зупинки.

Українська правда. Київ 

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ