Проект Bionic Hill заморожено – Хмельницький


Будівництво інноваційного парку Bionic Hill у Києві заморожено через невиконання столичною владою зобов'язань із інженерних та інших комунікацій.

Про це в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" заявив засновник парку, народний депутат і акціонер компанії UDP Василь Хмельницький.

"Немає сенсу інвестувати в наукове містечко, до якого не підведені інженерні комунікації і неможливо зручно дістатися. Ми виконали свою частину зобов'язань, очікуємо, що столична влада виконають свою частину", - сказав він.

Хмельницький уточнив, що місто не висуває додаткових вимог до компанії, просто у столичної влади об'єктивно складна ситуація з бюджетом.

"Я це чудово розумію. Але з іншого боку, якщо орієнтуватися виключно на "латання дірок" – то грошей не буде ніколи", - додав нардеп.

Він нагадав, що проект націлений на створення близько 35 тисяч робочих місць і залучення до $1 мільярда інвестицій з відповідним поповненням міського бюджету.

"Компанія бере на себе комерційні ризики. І, звичайно, розраховує, що міська влада сприятиме і допомагатиме", - заявив Хмельницький.

Він повідомив, що наразі команда Bionic Hill аналізує можливість відкриття інноваційного парку в одному з обласних центрів України.

"Якщо так станеться – цей приклад простимулює столицю і розвіє сумніви. Я впевнений, рано чи пізно у Києва буде свій інноваційний парк", - заявив акціонер UDP.

Bionic Hill - перший інноваційний парк в Україні, покликаний сформувати в столиці України східноєвропейську платформу для розвитку високотехнологічного бізнесу.

Як відомо, будівництво інноваційного парку "Біонік Хілл", який розташується на місці колишніх військових складів на вулиці Пономарьова, 1-А у Святошинському районі, планували розпочати у 2013 році.

Технопарк вирішили звести на території у 147 га за рахунок Біличанського лісу.  

Проект технопарку передбачав організацію науково-виробничої зони приблизно на 30 тисяч робочих місць, будівництво університету, науково-дослідницького та навчального центру, офісів та лабораторій, де будуть розвиватися інформаційні та комунікаційні технології, фармацевтика і біотехнології, прилади та устрої з енергозбереження.

Крім того планувалося організувати зону селища на 12,2 тисячі населення з 5-7 поверховою забудовою, установами обслуговування, дитячими садками, школою, автостоянками.  

Зокрема, там хотіли збудувати готель на 165 номерів, будівлю загальноміського центру, поліклініку на 700 відвідувачів, підприємство громадського харчування з вбудованим фітнес-центром, загальноосвітню школу на 33 класи, дитсадок на 160 місць суміщений з початковою школою 8 класів, офісні будівлі, паркінг на 700 авто, районну газову котельню.

Як відомо, у травні 2012 року голова КМДА Олександр Попов заявляв, що першу фазу інноваційного центру Bionic Hill реалізують уже через 3 роки - тобто до 2015-2016 року. 

У березні столична влада обіцяла, що розпочне будівництво парку "Біонік Хілл" до кінця 2012 року. 

Мешканці військового містечка позивалися проти Київради, бо переконані, що виділення землі було незаконним.

6 серпня 2014 року Київський апеляційний адмінсуд визнав незаконним відчуження земель колишньої військової частини, що знаходиться поблизу Коцбинського, під будівництво технопарку Bionic Hill.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ