Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53fc61f8592cf/
Українська правда
Київ

Зимові канікули у столичних школах можуть збільшити до 1,5 місяці

26.08.2014  13:31

У столиці вивчають можливість введення нової – двосеместрової – системи навчання в школах, коли діти матимуть взимку канікули тривалістю півтора місяці.

Про це йдеться у відповіді КМДА на запит УНІАН.

За словами радника мера з гуманітарних питань Ганни Старостенко, таким чином планують вирішити питання економії енергоресурсів та забезпечення комфортного навчання дітей.

"Зараз розглядається можливість запровадження 2-семестрового графіку навчання в загальноосвітніх навчальних закладах: І семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а ІІ – з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині у навчальному році, триватимуть 1,5 місяці", - повідомила Старостенко.

Інший варіант, який також розглядає влада, – збільшити осінні канікули до двох тижнів, а зимові – з 2 тижнів до 1 місяця. У такому випадку навчальний рік має завершитись 15 червня.

"Розглядається також варіант введення в школах 6-денного тижня, однак такий графік не подобається ні вчителям, ні батькам через велике навантаження на учнів", - зазначила Старостенко.

Вона наголосила, що остаточне рішення буде ухвалено після широкого обговорення з батьківською та педагогічною громадськістю.

Раніше повідомлялося, що столична влада розглядає можливість подовження канікул або впровадження їх гнучкого графіку у школах з метою економії енергоресурсів.

14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

Після цього у Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку. 

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.