Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53f97e7659e8e/
Українська правда
Київ

Кличку пропонують встановити у Київраді вітчизняну систему голосування

24.08.2014  08:56

Столичні науковці просять мера Києва Віталія Кличка розглянути можливість впровадження у Київраді системи голосування вітчизняного виробництва.

Про це у Facebook написав голова голосіївського району Микола Даневич після візиту до Інституту проблем математичних машин і систем НАН України.

Він нагадав, що під час Революції гідності було зламано систему для голосування "Рада" у Київраді.

"Науковці повідомили, наразі свої послуги щодо виробництва і впровадження системи для голосування запропонувала Київраді компанія із Китаю, але наші науковці просять розглянути пропозицію впровадження системи вітчизняного виробництва, розробленої фахівцями Інституту", - написав Даневич.

Він додав, що звернувся з цього питання до мера Києва.

Даневич нагадав, що упродовж останніх 16 років розробкою і впровадженням систем "Рада ІІ" та "Рада ІІІ" займались саме науковці Інституту проблем математичних машин.

Інститут знаходиться на території Голосіївського району столиці та є платником податків.

Як відомо, наприкінці червня Кличко заявив, що на відновлення системи для голосування "Рада" потрібно 11 мільйонів гривень.

Після закінчення Революції Гідності Кличко заявляв, що будівля мерії перебуває у жахливому стані, "як після війни", і що її ремонт обійдеться в 30 мільйонів гривень.

Він також запропонував депутатам Київради і представникам бізнесу взяти участь у відновленні приміщення КМДА. Сам мер пообіцяв дати на ремонт 100 тисяч гривень.

Перше засідання нової Київради 19 червня пройшло не в будівлі КМДА, а в одному з залів Київської обладміністрації. Було прийнято рішення, що там проходитимуть засідання до серпня 2014 року.

24 червня Кличко повідомив, що в мерії закінчили косметичний ремонт, і служби мерії повертаються на свої робочі місця. Косметичний ремонт обійшовся у 4 мільйони гривень. 

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.