У Києві планують збудувати два тунелі вже через 5 років



Фото 120.com.ua

У найближчі 5-20 років у Києві може з'явитися кілька тунелів, нові мости через Дніпро і магістралі.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на "Київдормістпроект".

У головному управлінні архітектури розповіли, що розповіли, що два тунелі (під Ботсадом НАН України та від вул. Фрунзе до вул. Чорновола) планують збудувати вже в найближчі п'ять років.

"Тунель під Ботсадом необхідний для будівництва правобережного автомобільного підходу до Дарницького мосту", - пояснили в "Київдормістпроекті".

Дешево нововведення місту не обійдеться: один погонний кілометр тунелю буде коштувати 1 мільярд гривень. Довжина ж кожного запланованого до будівництва тунелю складе 2,5 км.

Крім того, до 2020-го року влада має намір добудувати багатостраждальний Подільський міст, а разом із ним – і четверту гілку метро на Троєщину.

Графіка "Сегодня" за інформацією Головного управління архітектури Києва

У подальшій перспективі місто може розраховувати на і нові мості: за найближчі 15-20 років намічено будівництво Північного і Південного транспортних переходів через Дніпро, відзначає видання.

За словами заступника головного архітектора Андрія Вавриша, для створення безперервного руху вздовж міста хочуть збудувати магістральні вулиці-хорди за різними напрямками.

"В майбутньому місто отримає чотири так звані хорди, які проляжуть від центральної частини міста. І водії зможуть заїхати в центр міста з будь-якої магістральної траси", - сказав Вавриш.

При цьому влада планує заборонити рух авто на низці центральних вулиць: Хрещатику і частково прилеглих до нього вулицях, а також вулиці Сагайдачного.

"Генпланом і транспортною схемою передбачено обмеження руху легкових автомобілів на вулицях міста, закриття руху на окремих вулицях, площах і перетворення їх на пішохідні. Також буде введено платний в'їзд в центральну планувальну зону міста", - розповіли в департаменті транспортної інфраструктури мерії.

З'являться в місті і смуги для безперешкодного руху міського транспорту: автобусів, трамваїв і тролейбусів.

Однак у мерії відзначають, що грошей на такі масштабні будівництва у бюджеті немає. Кошти шукатимуть у інвесторів та за рахунок державно-приватного партнерства.

Як відомо, підготовка нового Генплану розвитку столиці до 2025 року, який мерія планує затвердити на початку вересня, обійдеться бюджету у 20 мільйонів гривень.

Проект нового Генплану передбачає будівництво понад 100 транспортних розв’язок у Києві.

На їх будівництво доріг і розв’язок з гідно з новим Генпланом до 2025 року потрібно 34 мільярди гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ