Борги Києва за тепло перевалили за 2 мільярди - Київенерго


Заборгованість за теплову енергію перед "Київенерго" у серпні становить  2 мільярди 106,1 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба енергокомпанії.

Зокрема, борг споживачів складає 1 мільярд 722,1 мільйона гривень, а борг Київської адміністрації з компенсації різниці в тарифах на теплову енергію – 384 мільйона гривень.

"Найбільшими боржниками за тепло, як і раніше, залишаються житлово-експлуатаційні організації Києва – 931,9 мільйона гривень, а також відомчі установи та організації, що фінансуються з бюджету міста Києва – 741,4 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" відзначили, що найгірша платіжна дисципліна у ЖЕО Шевченківського (212,2 мільйона гривень), Голосіївського (153,2 мільйона) і Подільського (113 мільйонів) районів.

При цьому найбільшу заборгованість за тепло серед комунальних ЖЕО має КП "Центр обслуговування споживачів Шевченківського району" – 209,3 мільйона гривень, серед відомчих ЖЕО – ДП "Укржилсервіс" ДУСі – 28,8 мільйона, серед ЖБК та ОСББ – ЖК "Академічний-21" – 2,2 мільйона гривень.

Серед споживачів, що фінансуються з міського бюджету, найбільшими боржниками за спожиту теплову енергію є установи освіти, що фінансуються з районних бюджетів – 540,5 мільйона, а також лікувальні установи, фінансування яких здійснюється з міського бюджету – 144,9 мільйона гривень.

"Київенерго" за 8 місяців 2014 року оплатило НАК "Нафтогаз України" за газ для виробництва теплової енергії 3 мільярди 131,4 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

За словами фіндиректора енергокомпанії Тетяни Грязнової, борг "Київенерго" перед "Нафтогазом" безпосередньо пов’язаний з незадовільними розрахунками перед компанією.

"Зараз "Київенерго" спільно з КМДА веде роботу, спрямовану на зниження цієї заборгованості для того, щоб у всіх киян була гаряча вода. У той же час, НАК "Нафтогаз України" продовжує спекулювати темою боргів за газ навіть при тому, що розрахунки "Київенерго" за газ є найбільшими за останні 3 роки", - підсумувала Грязнова.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ