ДемАльянс вимагає публічного конкурсу для чиновників Кличка


"Демократичний Альянс" вимагає від мера Києва Віталія Кличка провести публічне обговорення всіх призначень на керівні посади в Київській адміністрації та комунальних підприємствах.

Про це йдеться в заяві київського осередку "ДемАльянсу".

Ще однією вимого партії є звільнення усіх керівників, по яких "будуть доведенні факти корупції чи підтримки сепаратистів".

Також "ДемАльянс" вимагає проводити публічне обговорення кандидатів на керівні посади у Києві, відповідно до проекту закону "Про очищення влади" та проекту закону щодо люстрації.

У парії наголошують, що публічні заяви Кличка про "нищівний удар по корупції" та "люстрацію" розходяться з реальними діями мера, особливо у сфері кадрових призначень.  

"Усі призначення в Києві відбуваються кулуарно без відкритих конкурсів та попереднього узгодження з громадськістю", - йдеться в заяві.

Демальянсівці, зокрема, обурені призначенням екс-члена блоку Черновецького Ігоря Кононенка співголовою фракції "УДАР". За їх даними, компанія Кононенка "ПАТ "Закритий корпоративний недиверсифікований інвестиційний фонд "Вік"", через свої компанії вигравала усі тендери на закупівлі у сфері транспортного забезпечення Києва.

Нині Кононенко є членом постійної комiсiї з питань транспорту та зв'язку Київради, тобто, на думку "ДемАльянсу", здатен впливати на рішення щодо транспортної сфери столиці.

Також обурення депутатів викликало призначення одним з радників Кличка Олександра Кави. Демальянсівці сумніваються у проукраїнської позиції радника, бо той "виправдовує агресію Путіна та вважає, що події на Майдані були спровоковані Заходом" тощо.

"У разі невиконання наших умов, ми залишаємо за собою право діяти всіма дозволеними законодавством методами, щоб ні корумпованих чиновників, ні прихованих чи явних "друзів Путіна" у київській владі не було", - йдеться в заяві.

Як відомо, раніше депутати фракції "Самопоміч" у Київраді висловили обурення тим, що мер Києва Віталій Кличко, який заявляє про прозорість влади, назначає людей на керівні посади без проведення конкурсу.

19 серпня журналіст Наталая Соколенко повідомила, що Київрада та Київська адміністрація зачинили двері для киян. Заборонив пускати громадян у мерію перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Разом з тим, 30 травня Київська міська державна адміністрація закрила інтернет-доступ до публічної інформації. Листи компаній та організацій, звернення бізнесменів, інші вхідні та вихідні документи тепер неможливо завантажити зареєстрованим користувачам.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ