У Кличка запевняють, що мерія відкрита для всіх


Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко запевняє, що будь-хто може потрапити на засідання Київради, її президії чи комісій.

Про це він сказав, коментуючи інцидент, коли журналістів та киян не пустили на засідання земельної комісії 19 серпня.

Чиновник відзначив, що позаштатна ситуація 19 серпня виникла через "збій у роботі служби охорони адміністрації".

"Відповідна роз’яснювальна робота вже проведена", – сказав керівник апарату КМДА, якого цитує прес-служба мерії.

"Ми створили безпрецедентні умови для участі громади у прийнятті рішень. Це і відкриття доступу до публічної інформації, і участь киян у пленарних засіданнях ради, і, звісно, доступ до будівлі КМДА", - сказав Бондаренко.

При цьому він наголосив, що КМДА є режимним об’єктом і підпадає під охорону.

"Тому доступ в усі приміщення повністю відкритим бути не може. Це стосується передусім обмежень, встановлених на рівні законодавства для роботи з державною таємницею та документами для службового користування, ведення переговорів тощо", – підсумував Бондаренко.

Як відомо, раніше журналіст Наталая Соколенко повідомила, що Київрада та Київська адміністрація зачинили двері для киян. Заборонив пускати громадян у мерію перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Разом з тим, 30 травня Київська міська державна адміністрація закрила інтернет-доступ до публічної інформації. Листи компаній та організацій, звернення бізнесменів, інші вхідні та вихідні документи тепер неможливо завантажити зареєстрованим користувачам.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ