Залатані мережі дозволять зекономити 2,7 мільйона кубометрів газу – "Київенерго"



Фото "Сегодня"

Компанія "Київенерго" розраховує економити 2,7 мільйона кубометрів газу на рік після того, як залатає і замінить старі мережі під час підготовки до опалювального сезону.

Про це на брифінгу заявив директор "Київських теплових мереж" Євген Глушак, повідомляють "Українські новини".

"Завдяки проведенню в міжопалювальний період 2014 року комплексу робіт з реконструкції й повної заміни застарілих ділянок тепломереж "Київенерго" одержить ефект економії природного газу в обсязі 2,7 мільйона куб. м/рік", - зазначив він.

За словами Глушака, компанія також виконує низку інших технічних заходів, які забезпечать економію газу в довгостроковій перспективі.

Зокрема, проводиться установка теплоізоляторів вихлопних газів на кількох котельнях.

Такі заходи, на думку компанії, зекономлять 0,8 мільйона кубічних м газу на рік.

Крім цього, "Київенерго здійснює будівництво трубопроводу між станцією теплопостачання "Позняки" і сміттєспалювальним заводом "Енергія". Реалізація цього проекту в довгостроковій перспективі дозволить економити від 10 до 12 мільйонів куб. м газу на рік, залежно від інтенсивності роботи заводу.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

У Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку. 

Однак депутат Київради від "УДАРу" Анатолій Велімовський заявив, що зекономленого за липень газу вистачить лише на один день обігріву Києва взимку. Тож економія на відключенні гарячої води киянам, за його словами, не є ефективною.

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Водночас він порадив столичним жителям заздалегідь подбати про утеплення власних будинків, перевірити електропроводку та запастися обігрівачами. У свою чергу "ударівець" Велімовський відзначив, що вже на початку серпня через масове встановлення бойлерів та електрокотлів виходять з ладу цілі електропідстанції.

Після обрання Кличка мером столиці він запевняв, що покладе край ганебному відключенню води влітку, 

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%)

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ