Ніконов заборонив пускати киян до мерії – журналіст



Ніконов заборонив пропускати в мерію киян, хоча вони мають на це законне право. Фото з блогу Соколенко

Київрада та Київська адміністрація зачинили двері для киян – громадян не пускають на засідання комісій, які за регламентом, є відкритими. Заборонив пускати громадян у мерію перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Про це у блозі на "Українській правді" пише журналіст Наталя Соколенко.

"Вранці разом з колегою Алісою Рубан та ще п'ятьма киянами з бійкою проривалася на засідання Земельної комісії Київської міської ради. За регламентом Київради (і за здоровим глуздом) ці засідання є відкритими для громадян", - написала Соколенко.

Громадян не пропускала охорона у вигляді трьох сержантів міліції.

Коли журналіст спробувала пояснити сержантам, що вони були неправі, почула, що заборонити киянам доступ до мерії наказав Ніконов.

"Пролунало зізнання: Ніконов розпорядився нікого не пускати – прохід в мерію тільки за списками чи за дзвінком депутата", - написала Соколенко.

Вона додала, що має багато знайомих депутатів і два однопартійці з Демократичного Альянсу з мандатами – Василя Гацька та Галину Янченко, яким може телефонувати зранку до ночі.

"Але це неправильно, несправедливо по відношенню до киян, які не мають знайомців у столичній владі, але мають питання до депутатів і посадовців", - написала Соколенко.

Журналіст потрапила на засідання лише після того, як її провели депутати.

"Пане Кличко! Невже Ви забули, як проривалися до приміщення Київради разом із киянами ще зовсім недавно? Невже Ви забули, за що стояв Майдан? Якщо не забули, будь ласка, наведіть порядок на вході до будинку мерії і скажіть Ніконову та трьом сержантам, щоб пропускали громадян на засідання комісій і сесії Київської міської ради", - закликала Соколенко мера Києва Віталія Кличка.

Також вона закликала навести порядок у Земельній комісії, бо на засіданні 19 серпня поряд з головою комісії – "ударівцем" Володимиром Прокоповим – сиділа і "керувала процесом" людина з "неймовірно поганою репутацією" – Ганна Гаршина, яка за часів Черновецького працювала юристом в Управлінні землекористування .

Ганна Гаршина з паперами Земельної комісії поруч із головою комісії Володимиром Прокоповим (по центру)

"Минулу шефиню Гаршиної Світлану Макеєву восени 2010-го заарешутвали за підозрою у сприянні незаконній передачі фізічним особам київської землі на 7 мільйонів гривень", - нагадала Соколенко.

Для довідки. Відповідно до Регламенту Київради, її діяльність базується, зокрема, на принципі гласності, який у роботі Київради забезпечується шляхом відкритості пленарних засідань Київради, засідань Президії, постійних комісій, робочих груп.

Відповідно до змін внесених у закон "Про місцеве самоврядування в Україні" законом 0947, "Сесії рад проводяться гласно із забезпеченням права кожного бути присутнім на них".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ