Лісгосп роздав 232 га лісу на Київщині під котеджі – нардеп



Паркани у лісах на Київщині ростуть, як гриби після дощу. Фото domodedovod.ru

За 10 років (з 2004 по 2014) ДП Вищедубечанський лісгосп на Київщині передав для нелісогосподарських потреб іншим користувачам 231,74 га земель. 

Про це заявив народний депутат Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба нардепа.

"У 2007 році лісгосп погодив передачу приватним особам 101 ділянки загальною площею 42,84 га. Чимало ділянок мають площу 1 га. Ще 14 ділянок площею 1 га передані фізичним особам у 2008 році. Ще 176 га у 2004-2005 роках передані тридцятьом дачним кооперативам", - навів цифри Бригинець.

Він додав, що Вищедубечанський лісгосп розміщений в межиріччі Десни та Дніпра у Вишгородському районі і є дуже привабливим місцем для елітних котеджів.

За словами Бригинця, боротьба з незаконним землевідведенням вказаних земель розпочалась лише у 2013 році.

Тоді за позовами Міжрайонного екологічного прокурора було відкрито 23 судові провадження про скасування рішень Вишгородської райради від 29.12.2009 року про передачу у приватну власність 2,76 га лісових земель без погодження з лісгоспом.

"Більшість цих справ досі перебувають у судах. На жаль, як бачимо, чимало лісових ділянок передаються у приватні руки із погодженнями самих лісгоспів", - сказав нардеп. 

Він звернувся до керівництва Держлісагенства з проханням видати наказ про заборону передачі лісових ділянок для нелісогосподарських потреб.

Як відомо, нещодавно на Київщині викрили масштабну земельну аферу вартістю у мільйони гривень. 14 га Бучанського лісу опинилися у власності 90-річного діда нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка Василя Киргана.

Землю оформляли на підставних осіб (часині з яких заплатили гроші, частина людей взагалі нічого не знала про оборудку), які нібито потім продали дорогоцінну землю старому діду з Вінничини. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ