Біля моста Патона будують Палац правосуддя. Витратять 4 мільярди?



Фото novosti-dny.com

Співзасновник Українського тижня моди Олександр Соколовський вважає злочином будівництво Палацу правосуддя на Печерську, вартістю 4 мільярди гривень, коли у країні тривають воєнні дії.

Про це він написав у Facebook.

"Щодня їжджу повз злочин. Багата держава може дозволити собі і не таке. Держава з дефіцитом бюджету… не має права на таку розкіш. А для держави, що воює, що стікає кровю кращих свої громадян…. Це будівництво – злочин", - написав Соколовський і виклав фото, як працює на схилі техніка.

 Скриншот з ФБ Соколовського

Він додав, що поважає роботу суддів і переконаний, що робота їх має бути забезпечена достойно.

"Але невже зараз у них все так погано, що треба витрачати 4 мільярди (так, ЧОТИРИ МІЛЬЯРДИ!!!!) бюджетних грошей на переїзд з досить достойних і просто хороших будівель у новий шикарний палац? Тим більше, що старі будівлі ніхто з судів звільняти не збирається!" - обурився Соколовський.

 

Він додав, що такі гроші могли б врятувати багато життів наших хлопців, що воюють на Сході.

"Народ, який раніше правителі не помічали, почав рахувати вкрадені у нього гроші і ділити на вартість бронежилета... і рахувати вкрадені крисами життя наших хлопців у зоні АТО!", - написав Соколовський.

 

Він звернувся до президента з пропозицією зупинити будівництво, ділянку виставити на продаж, знайти винних у розтраті коштів і змусити їх покрити витрати, а зекономлені кошти пустити на потреби фронту.

Як відомо, мегабудвництво на перетині бульвару Дружби Народів і вулиці Старонаводницької розпочалося ще наприкінці 2013 року.

 

Поряд зі Звіринецьким кладовищем планують звести комплекс адмінбудівель для Вищого господарського і адміністративного судів.

Величезне будівництво на 4,3 га землі планують закінчити до 2017 року. Архітектурний ансамбль складатиметься з кількох будівель заввишки до 14 поверхів. У складі комплексу також передбачені окремий чотирирівневий паркінг, паркінги під будівлями, конференц-зал на 650 місць та заклади харчування.

 

Як відомо, раніше для потреб Госпсуду хотіли звести 16-поверзову будівлю з паркінгом за 125 мільйонів гривень на вулиці Копиленка, 6 (поряд з існуючою будівлею Госпсуду), але для цього потрібно було знести Печерський ринок. Проти знесення базару виступили місцеві жителі.

Ось так має виглядати Палац правосуддя по завершенні будівництва. Фото novosti-dny.com

Після цього на той час заступник голови КМДА Михайло Кучук заявив, що влада знайшла для суду майданчик, що ідеально підійде для будівництва.

 Фото novosti-dny.com

Фото з ФБ Соколовського

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ