Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53f30a85cda18/
Українська правда
Київ

На закордонні поїздки Кличка і Ко витратять 360 тисяч гривень

19.08.2014  11:27


Фото з ФБ "УДАРу"

На закордонні поїздки мера Києва Віталія Кличка і його заступників у київський бюджет заклали 360 тисяч гривень.

Про це пише "Сегодня".

Уже зараз осінній графік Кличка щільно розпланований: градоначальник має намір здійснити вояж по містах Європи та США.

В мерії кажуть, що все це – візити робочі, спрямовані на підтримку ділових відносин зі столицями світу і спроби залучити іноземні інвестиції в розвиток столиці.

Зокрема, на 7-9 вересня у Кличка заплановано відразу дві поїздки – до Мюнхена і Лейпцига (для участі в урочистостях з нагоди 25-ї річниці возз'єднання ФРН і НДР), і в Вашингтон (для участі в конференції "Україна у Вашингтоні").

Також "в гості" мера Києва запросив мер Чикаго – ймовірно, туди Кличку вдасться вирватися під час перебування в США.

На 4 жовтня попередньо запланований візит Кличка в польський Краків (для проведення Днів Києва у Кракові), також мера чекають в німецькому Берліні.

У мерії відзначили, що планування робочих візитів узгоджене ще не до кінця.

"Зараз розглядається поїздка до Вашингтона, а інші міста поки під питанням. Пріоритет віддаватиметься поїздкам, які будуть найбільш корисні для подальшого залучення інвестицій в місто", - розповіли в мерії.  

Також наразі вивчають необхідність відряджень заступників голови КМДА до Анкари, Варшави, Единбурга, Праги, Таллінна, Тбілісі і Флоренції.

Однак, розкошувати меру закордоном не вдасться. На передбачені на друге півріччя 360 тисяч гривень мер має здійснити 6 закордонних поїздок, а його заступники – 7.

Якщо поділити гроші порівну, то на один закордонний візит витрачатимуть лише 28 тисяч гривень ($ 2,2 тисячі), що вкрай мало, враховуючи вартість життя в країнах ЄС і США.  

"Ми скоротили витрати на відрядження та інші витрати на чиновників. Бюджет цього року непростий, потрібно економити на всьому. Місце можуть мати лише вкрай важливі поїздки для налагодження співпраці та підтримки ділових відносин між столицями", - сказав перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Він зазначив, що минулого року на відрядження в бюджеті столиці виділили майже 2 мільйони гривень.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.