У Кличка хочуть встановити 500 ларьків для торгівлі хлібом


Столична влада з метою стримування зростання цін на хліб створить велику мережу точок роздрібної торгівлі хлібобулочними виробами.

Зокрема, буде створено 400-500 закладів для прямого доступу виробників хліба до споживачів, повідомив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Відповідний інвестиційний конкурс буде оголошено найближчими днями, повідомляє прес-служба КМДА.

Ключовими умовами інвестиційного конкурсу будуть:

1. Непідвищення протягом трьох років цін на 10 сортів хліба простої рецептури (так звані "соціальні" сорти). За базу будуть взяті ціни на хліб станом на 15 серпня поточного року. На сьогодні питома вага "соціальних" сортів хліба у загальних обсягах споживання хлібобулочних виробів у столиці становить 70%.

2. Чітко визначені обсяги виробництва та продажу цього хліба в достатній кількості відповідно до потреб киян, безперебійна логістика всіх процесів.

3. Забезпечення високої якості хліба відповідно до чинних державних стандартів.

"Місто буде жорстко контролювати додержання інвестором цих умов. Таким чином, кияни без жодних посередників зможуть купувати завжди свіжий і якісний хліб за прийнятними цінами", - запевнили в мерії.

Як відомо, з 18 серпня "Київхліб" підвищив ціни на хлібобулочні вироби на 30-90 копійок за одиницю.

Після призначення мером столиці Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані. 

Кличко заявляв, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

Також Києві здійснили рейдерський напад на кафе-бар Fazenda bar, що на вулиці Воровського, 2-б. За словами першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Іллі Сагайдака, це була особиста вказівка мера. 

Попри все наразі боротьба Кличка з "МАФовим бізнесом" не досить ефективна: ті кіоски, які прибрали з центру столиці, спокійно переїхали на водні об'єкти міста і продовжують працювати.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх "кришують".

Після цього Кличко заявив, що має намір вивести з тіні кошти, які власники кіосків сплачують у кишені прокурорам і міліціонерам за "кришування".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ