У столичні лікарні повернули гарячу воду - мер


Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що станом на 18 серпня майже в усіх медичних установах столиці є гаряча вода.

Про це він сказав під час зустрічі з гендиректором ПАТ "Київенерго" Олександром Фоменко, повідомляє прес-офіс мера.

"Ми звернулись до Кабінету Міністрів із проханням зняти ліміти газу для котелень, які забезпечують теплопостачання закладів соціальної інфраструктури Києва, та надати відповідний дозвіл "Київенерго" на подачу природного газу", - сказав Кличко.

Він додав, що на початку навчального року гаряче водопостачання буде поновлене також у дитсадках та школах.

За словами Фоменка, станом на 18 серпня підготовка до опалювального сезону у Києві виконана більш ніж на 70%.

"Ми розраховуємо, що нам вдасться забезпечити стабільне проходження опалювального сезону для киян", — сказав гендиректор "Київенерго".

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

У Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку. 

Однак депутат Київради від "УДАРу" Анатолій Велімовський заявив, що зекономленого за липень газу вистачить лише на один день обігріву Києва взимку. Тож економія на відключенні гарячої води киянам, за його словами, не є ефективною.

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Водночас він порадив столичним жителям заздалегідь подбати про утеплення власних будинків, перевірити електропроводку та запастися обігрівачами. У свою чергу "ударівець" Велімовський відзначив, що вже на початку серпня через масове встановлення бойлерів та електрокотлів виходять з ладу цілі електропідстанції.

Згодом у мерії відзначили, що для обігріву помешкань киян використовуватимуть тепло від спалювання сміття. Мовляв, наразі вже розпочато будівництво трубопроводу між сміттєпереробним заводом "Енергія" та теплостанцією "Позняки".

Після обрання Кличка мером столиці він запевняв, що покладе край ганебному відключенню води влітку, 

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ