Майже 34 тисячі киян вже попросили субсидію на компослуги


33,7 тисячі киян звернулися до органів соцзахисту населення з проханням компенсувати витрати на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це на прес-конференції 15 серпня заявив директор Департаменту соціальної політики КМДА Сергій Бичков, повідомляють "Українські новини".

"За останній місяць кількість громадян, які звернулися щодо отримання субсидій, зросла на 200 людей. Також 253 людей звернулося за новим механізмом щодо компенсацій", - заявив він.

За словами Бичкова, 60 сім'ям відмовили у компенсації, звернення 185 людей перебувають у стані обробки.

У мерії очікують, що кількість охочих отримати субсидію зросте після отримання споживачами платіжок.

"Кількість людей, які будуть отримувати субсидії збільшиться десь на 20%, а компенсації збільшиться в кілька разів. Ми очікуємо такого сплеску десь на грудень, коли будуть сезонні тарифи", - зазначив Бичков.

Компенсація надається сім'ям, середньомісячний загальний дохід яких (за попередніх 6 місяців) не перевищував прожиткового мінімуму для сімей.

Прожитковий мінімум для сім'ї дорівнює сумі прожиткових мінімумів для кожного члена (відповідно до його належності до основних соціальних демографічних груп населення від 1 січня 2014 року: для працездатних - 1 218 гривень, для дітей до 6 років - 1 032 гривень, для дітей 6-18 років - 1 286 гривень, для осіб, які втратили працездатність - 949 гривень).

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, витрати на оплату житлово-комунальних послуг у яких перевищують 10% (для сімей, які складаються з непрацездатних осіб і сімей, у складі яких є неповнолітні діти або інваліди й доходи яких на 1 особу на місяць не перевищують прожиткових мінімумів) або 15% (для сімей, у складі яких є працездатні особи) від загального сімейного доходу розраховуючи на місяць.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ