На ремонт "Українського дому" треба 40 мільйонів


Національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім" планують відремонтувати до Дня незалежності. 24 серпня там хочуть провести перший захід після реконструкції.  

Про це заявив директор "Українського дому" Юрій Стельмащук, повідомляє УНІАН.

"Після важких історичних подій для нашої держави відбудова "Українського дому" є надзвичайно важливою справою… Перший захід буде 24 серпня", - сказав Стельмащук.  

Реконструкція буде проведена силами співробітників Українського дому і волонтерів. Будматеріали обіцяють надати закладу представники бізнесу.

Щодо оцінки пошкодженого майна Стельмащук зауважив, що створено спеціальну комісію, яка проводить інвентаризацію.

"Однозначно, кінцевого результату і кінцевих затрат, на які було завдано шкоди або просто розкрадено і знищено, на даний час ми назвати не можемо", - сказав він.

За словами Стельмащука, на першому етапі ремонту потрібно мінімум 600 тисяч гривень, і Державне управління справами, якому належить будівля, знайшло ці кошти.

На подальшу реконструкцію, яка, за словами Стельмащука, може тривати кілька років паралельно з роботою закладу, потрібно 40 мільйонів гривень, що підуть на відновлення підвалів, фонтанів, кінозалу, даху тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ