Жителів Позняків спробують зігріти сміттям



Фото comments.ua

У столиці тепло від спалювання сміття використовуватимуть для обігріву помешкань. Наразі вже розпочато будівництво трубопроводу між сміттєпереробним заводом "Енергія" та теплостанцією "Позняки".

Про це на засіданні Антикризового енергетичного штабу заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, повідомляє сайт мерії.

За його словами, на опалюванні сміттям місто зможе економити не менше 15 мільйонів куб. м газу щороку.

Крім того, відзначив чиновник, у багатьох закладах охорони здоров'я та освіти буде встановлено твердопаливні котли, які використовуватимуть у пік споживання газу взимку.

Також Ніконов повідомив, що уже розпочали перевірку, а згодом проведуть ремонт електрощитових і внутрішньобудинкових електричних мереж.

"На зазначені цілі буде виділено 27,8 мільйона гривень", - сказав чиновник.

Він наголосив, що у Києві запроваджуються принципи суворого енергоменеджменту в усіх бюджетних установах міста.

Зокрема, у закладах щоденно контролюватимуть споживання енергоресурсів, вживатимуть заходів зі збереження тепла та недопущення халатного ставлення співробітників до його використання тощо.

"Буде проведено жорстку оптимізацію площ приміщень бюджетних установ та організацій, які потребують опалення", - пояснив чиновник.

Крім того, столична влада проситиму Кабмін збільшити ліміти природного газу для теплопостачальних організацій або виділити з державного резерву мазут для міських теплоелектростанцій.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

У Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку. 

Однак депутат Київради від "УДАРу" Анатолій Велімовський заявив, що зекономленого за липень газу вистачить лише на один день обігріву Києва взимку. Тож економія на відключенні гарячої води киянам, за його словами, не є ефективною.

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Водночас він порадив столичним жителям заздалегідь подбати про утеплення власних будинків, перевірити електропроводку та запастися обігрівачами. У свою чергу "ударівець" Велімовський відзначив, що вже на початку серпня через масове встановлення бойлерів та електрокотлів виходять з ладу цілі електропідстанції.

Після обрання Кличка мером столиці він запевняв, що покладе край ганебному відключенню води влітку, 

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ