Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53ec8bf647d77/
Українська правда
Київ

Пекарі просять підняти ціни на хліб на 20%

14.08.2014  13:14


Фото amstor.ua

ПАТ "Київхліб" наполягає на необхідності підняти ціни на хліб на 20%.

Про це йдеться у відповідному зверненні до голови КМДА Віталія кличка, пише "Сегодня".

"Останній перегляд цін у квітні 2014 року не врахував в повному обсязі постійно зростаючі витрати на виробництво, і покрив лише частину витрат. Щоб їх покрити, потрібно підвищити ціни на хлібобулочні вироби на 20%", - йдеться у зверненні.

За словами голови правління "Київхліба" Володимира Череди, пекарі вже обговорювали це питання з Мінагропромом.

"Ми розуміємо ситуацію, тому на соціальні сорти ціни підвищаться лише на 30 копійок (не більше 10%)", - сказав Череда.

За його словами, після підняття цін "соціальний" "Печерський" коштуватиме 3,68 гривні, "Український домашній подовий" - 3,46 і "Арнаут" - 3,30 грн. Інші сторти хліба подорожчають на 20% (від 50 копійок до 1 гривні).

Необхідність підвищення цін Череда пояснює зростанням тарифів на компослуги, газ і борошно.

"Електроенергія виросла на 15%, борошно - від 6% до 20%! Про ціни на газ взагалі мовчу.  Вперше за весь час у нас утворилася заборгованість по зарплаті! Слава богу, вчора виплатили, хоча повинні були ще 7 липня. Збитки тільки за червень місяць склали 5,5 мільйона гривень", - сказав голова правління "Київхліба".

"Виробництво знаходиться під загрозою зриву. І, як наслідок, - мільйони жителів київського регіону можуть залишитися без соціально важливого продукту", - наголосив Череда.

У КМДА пообіцяли, що вивчать економічні обґрунтування можливого підвищення цін на хліб.

"Ми створили робочу групу, яка вивчає аргументи і обґрунтування "Київхліба". Поки рішення не прийнято", - заспокоїли в управлінні цінової політики КМДА.

Як відомо, у квітні 2014 року ціни на хліб вже підвищували на 6-20%, але тоді подорожчання торкнулося всіх сортів, крім соціальних. Тоді для хліба "Печерського" (3,38 гривні), "Українського домашнього подового" (3,16 гривні) і "Арнаута" (3 гривні) ціни залишили колишніми.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.