Активісти вимагають смугу для громадського транспорту на Московському мосту



Звична для мостів картина - тягнучка і затори. Фото "Сегодня"

Столичні активісти знайшли спосіб скоротити час сполучення між Троєщиною та Петрівкою – необхідно виділити окрему смугу для громадського транспорту.

Про це у Facebook повідомив депутат Київради від "Самопомочі" Максим Гапчук.

За його словами, проект активістів Antonа Moyseyenko, Bogdanа Aganin і Григорія Мельничука навіть пройшов громадське обговорення.

Троєщинці таку ідею підтримують.  

"Звісно, Проект не спрямований глобально вирішити транспортне сполучення мешканців Троєщини з правим берегом, але він дійсно дозволить скоротити час сполучення між Троєщиною та Петрівкою для громадського транспорту у годину-пік до 25-35 хвилин (зараз 70-90 хв)", - написав Гапчук.

Він вважає виділення 25% дороги під громадський транспорт раціональним рішенням, адже 50% мешканців Троєщини користуються автобусами і тролейбусами.

Крім того, за словами Гапчука, це проект не потребує грошей з бюджету Києва.

Як розповів в інтерв’ю "Лігабізнесінформ" голова "Самопомочі" Сергій Гусовський, наразі депутати написали запити в ДАІ, "Київдорсервіс" та меру міста.

"Дуже сподіваємося, що ця ініціатива перетвориться у реальну смугу, для цього навіть не потрібно якихось значних грошей, потрібна фарба. Якщо "Київдорсервіс" почне жалітися, що фарби немає, упевнений, ми швидко знайдемо на неї гроші, і місто стане трохи розумнішим", - сказав Гусовський.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ