Кличко обурився низькою зарплатою медиків і кличе інвесторів


Мер Києва Віталій Кличко не задоволений низькою зарплатнею медичних працівників і закликає спонсорів інвестувати в медичну галузь.

Про це він заявив після візиту до Київської міської клінічної лікарні №12, повідомляє прес-офіс мера.

У прес-службі відзначили, що через дефіцит коштів з програми економічного й соціального розвитку в лікарнях на одного пацієнта передбачено лише 30 копійок на день, середня зарплата лікаря становить 3,5 тисяч гривень, а медсестри – трохи більше 2 тисяч.

"Що можна зробити за ці гроші? Я впевнений, ми зможемо віднайти кошти, аби медперсонал отримував гідну зарплату, а не зарплату виживання. Я також звертаюсь до можливих спонсорів, до людей, які готові фінансувати проекти медицини, – інвестуйте в галузь", – сказав Кличко.

Він також пообіцяв знайти необхідні на завершення реконструкції 12-ї лікарні 13,5 мільйона гривень.

Як відомо, реконструкцію 12-ї лікарні розпочато ще 2011 року, але роботи досі не завершені. А комп’ютерний томограф, який купили 2 роки тому, досі не встановлений.

Київська міська клінічна лікарня №12 функціонує з 1983 року. Понад 80% допомоги, що надається, – швидка і невідкладна. Лікарня спеціалізується на допомозі хворим із гострими шлунково-кишковими кровотечами, ортопедичними травмами, іншими захворюваннями. Торік медичну допомогу надано 36 тисячам пацієнтів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ