Бригинець просить Кличка відключити гарячу воду всім киянам


Народний депутат Олександр Бригинець звернувся до мера Віталія Кличка з проханням відключити гарячу воду тим киянам, які досі мають цю послугу.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

За його словами, не треба "ділити киян на різні сорти", бо виходить, що найменше відключень в центрі, де є всі чиновники і в Дніпровському районі.

"Щоб уникнути спекуляцій на темі несправедливого відключення води, нардеп просить Київського міського голову повністю припинити постачання гарячої води в Києві", йдеться в повідомленні.

"Я переконаний, що всі кияни незалежно від того, яку партію вони обирають і який чин займають, є однаковими. І всі ми разом повинні нести такий незначний тягар війни з агресором, як відсутність гарячої води", - сказав Бригинець. 

Він також звернувся до голови парламенту Олександра Турчинова з проханням відключити гаряче водопостачання у будівлі Верховної ради.

Як відомо, станом на 6:00 11 серпня без гарячого водопостачання у Києві залишається 8 тисяч 702 споживачі. Гаряча вода є у мешканців будинків, які обслуговує Дарницька ТЕЦ (на Старій Дарниці, Соцмістечку, Осокорках та Березняках - це частина Дарницького та Дніпровського районів).

19 липня "Київенерго" попередила киян, що найближчим часом температура гарячого водопостачання у столиці буде знижена. Це було пов'язане з обмеженням газопостачання на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 та котелень "Київенерго". 

Згодом Оболонь, Троєщина та інші масиви Києва залишились без гарячої води аж до вересня. Ще пізніше воду відключили у всіх будинках, яким надає послуги "Київенерго".

У компанії наголосили, що це пов'язане з припиненням газопостачання з Росії і необхідністю економити газ для обігріву будинків взимку. Однак експерти називають таку економію неефективною, мовляв, зекономленого за цілий липень газу вистачить лише на 1 день опалення взимку. 

Мер Києва Віталій Кличко попередив киян, що осінній період у столиці буде непростий: доведеться економити, як природний газ, так і електроенергію.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%.

Станом на 1 січня 2014 року житловий фонд Києва налічує 11194 багатоповерхових житлових будинків, з яких 911 будинків ЖБК та 733 будинки ОСББ, які обслуговують 14,6% всіх житлових будинків. 

Послуги з централізованого опалення та гарячої води у Києві надають дві великі теплопостачальні організації і велика кількість дрібних відомчих котелень. Зокрема, ПАТ "Екостандарт" (Дарницька ТЕЦ) - близько 12% споживачів, ПАТ "Київенерго" (75%), 289 відомчих опалювальних котелень та 326 відомчих промислових (промислово-опалювальних) котелень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ